Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

IOC Annus'un peşinde

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), erkekler çekiç atmada altın madalya kazanan Macar sporcu Adrian Annus'un peşine düştü. IOC, Annus'tan doping testi için idrar örneği istiyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), Macar yetkililerden, 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda çekiç atmada altın madalya alan Adrian Annus'u bulmalarını istedi.
IOC Başkanı Jacques Rogge, Macaristan Olimpiyat Komitesi'nden (NOC), doping testine sokulmak üzere Adrian Annus'u bulmalarını istediklerini söyledi.
Annus'un yarışma dışı test konusu olacağını belirten Rogge, ''IOC, NOC'tan, Annus'un nerede olduğunu bildirmesini istedi. Bu konuda bilgilendirilmek istiyoruz'' dedi.
Atina Olimpiyatları'nda erkekler disk atmada altın madalya kazanan, ancak daha sonra doping maddesi kullandığının belirlenmesi üzerine madalyası geri alınan Robert Fazekas'ın takım arkadaşı olan Annus ülkesine dönmüş ve bir süre ortadan kaybolmasının ardından atletizmi bıraktığını açıklamıştı.
Annus, Dünya Anti-Doping Ajansı (WADA) yetkililerini evinde beklediğini bildirmişti.
Yetkililer, Adrian Annus'un pazar akşamına dek idrar örneği vermesi gerektiğini, aksi takdirde altın madalyasının geri alınacağını söylemişlerdi.
Annus'un derecesinin iptal edilmesi ve madalyasının geri alınması, çekiç atmada 4. olan Türk sporcu Eşref Apak'ın bronz madalya alacağı anlamına geliyor.
Macaristan Olimpiyat Komitesi Başkanı Pal Smithz, Annus'un daha önce 4 kez idrar örneği verdiğini ifade ederek, ''Annus, şampiyon olduktan sonra 2 gün daha olimpiyat köyünde kaldı. Daha sonra kendilerinden izin isteyerek Macaristan'a dönmek için yola çıktı. Doping testinden kaçması söz konusu değil. O, madalyayı alınteriyle haketti. Kimse bu madalyayı geri alamaz'' diye konuşmuştu.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.