Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

"Umuda yolculuk devam ediyor"

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde bayanlar 1500 metrede yarı final serisinde 4. olarak finalde koşmaya hak kazanan Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu, ''Umuda yolculuk devam ediyor'' dedi. Elvan Abeylegessi'nin, beklenenden çok iyi bir yarış çıkardığını ifade eden Ertan Hatipoğlu, ''Çok tasarruflu koştu. Hırpalanmadan finale kaldı. Yarış taktiğini çok iyi uyguladı. Son 300 metreki sprinti çok iyiydi. Bu da Elvan'ın ne kadar süratli olduğunu gösterdi'' diye konuştu. Hatipoğlu, Abeylegesse'nin, 5 bin metrede yaşadığı şoktan sonra sergilediği bu performansın onun ne denli büyük bir atlet olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

ELVAN ABEYLEGESSE VE YÜCEL KOP'UN GÖRÜŞLERİ
Elvan Abeylegesse de yarıştan sonra yaptığı açıklamada, şu anda herhangi bir sorunu bulunmadığını ve rahat bir tempoda finale kaldığını söyledi.
Yarışta rakiplerinden yana bir sorun yaşamadığını ifade eden milli atlet, kendisini çok iyi hissettiğini ve finalde antrenörünün vereceği taktiğe göre en iyisini yapmaya çalışacağını bildirdi.
Bu arada Abeylegesse'nin durumuyla ilgili görüşlerini açıklayan Süreyya Ayhan Kop'un antrenörü ve eşi Yücel Kop da genç atletin, 5 bin metre finalinde yaşadığı düş kırıklığından sonra bu denli kısa sürede toparlanacağını sanmadığını, ancak Abeylegesse'nin 2 yarışta da çok iyi performans gösterdiğini kaydetti.
Kop, 2 yarışta da iyi bir tempo yakalayan Abeylegesse'ye finalde başarılar diledi.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.