Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Müsabakalar Cumartesi başlıyor

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda, resmi açılıştan 2 gün önce başlayan futbol dışında müsabakalara Cumartesinden itibaren başlanacak. Oyunlarda yarışmaların ilk gününde 19 dalda müsabakalar yapılırken, 7 dalda 13 altın madalya da sahibini bulacak

Oyunların ilk madalyaları, diğer oyunlarda da olduğu gibi atıcılıkta bayanlar 10 metre havalı tüfek dalında verilecek. Bu dalda TSİ 11.45'de müsabakalar sonuçlanacak ve Atina-2004'ün ilk madalyalarını kazananlar belli olacak.

TÜRK SPORCULARI

Oyunların ilk gününde 8 Türk sporcusunun da müsabakaları olacak. Judoda bayanlar 48 kiloda Neşe Şensoy, saat 10.30'dan, atıcılıkta erkekler trap ilk 75 atışta Oğuzhan Tüzün 09.00, yüzmede bayanlar 100 metre kelebekte Gülşah Gönenç, 10.00, boksta 75 kiloda Serdar Üstüner 13.30, 81 kiloda Yıldırım Tarhan da 15.00'den itibaren elemelerde
mücadele verecekler.

Yelkende 470 sınıfında Kaan Özgönenç ve finn sınıfında da Selim Kakış ve Ali Enver Adakan, saat 13.00'den itibaren ilk yarışlarına çıkacaklar. Halterde ise bayanlar 48 kiloda Nurcan Taylan, saat 20.00'de başlayacak müsabakada madalya için podyuma çıkacak.

BAŞBAKAN ERDOĞAN ATİNA'YA GELDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Atina 28. Yaz Olimpiyatları açılış törenine katılmak üzere özel uçakla Atina'ya geldi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile beraberindeki heyeti, Atina Elefteros Venizelos havaalanında Yunanistan Turizm Bakanı Dimitri Avramopulos karşıladı. Atina ziyareti çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis ile makamında ikili bir görüşme yapacak olan Erdoğan, daha sonra açılış törenini izlemek üzere olimpiyat stadına hareket edecek. Başbakan Erdoğan, törenden sonra Atina'dan ayrılacak.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.