Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

En genç şampiyon

Taner Sağır, halterdeki zaferi ile en genç Olimpiyat şampiyonumuz oldu. 77 kiloda podyuma çıkan 19 yaşındaki Taner Sağır, rekorları parçalayarak toplam 375 kiloyla altın madalyaya ulaştı. Naim'in ağabeyi Muharrem Süleymanoğlu'nun 9 yaşında keşfettiği Taner'e yarışma boyunca yardım eden, su bile taşıyan Halil Mutlu, "Ben yapamasam da, o 4 olimpiyat altını alır" dedi

Sağol Muharrem

Muharrem Süleymanoğlu'nun 9 yaşında haltere başlattığı Taner 19'unda Atina'da 3. altınımızı aldı; Türkiye'nin en genç olimpiyat şampiyonu oldu.
Bugün yarışması beklenen halterdeki madalya umudumuz Şule Şahbaz dopingli çıktı. 69 kiloda Sibel Şimşek ise koparmada sıfır çekti.


Atina Olimpiyatları'nda Türkiye'nin üçüncü altını da halterde geldi. 19 yaşındaki Dünya Gençler Şampiyonu Taner Sağır, 77 kiloda 4 olimpiyat, 5 de dünya gençler rekoru kırarak adeta şov yaptı. Koparmada 172.5 silkmede 202.5 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 375'e ulaşan Sağır, silkmede son hakkını kullanmadı. Bu kilodaki diğer sporcumuz Reyhan Arabacıoğlu ise koparmada 165, silkmede 195 kiloyla toplamda 360'ta kaldı ve 4. sırayı elde etti. Yarışma sonrası yaptığı açıklamada hafif bir ağrı hissettiği için silkmede son hakkını kullanmadığını söyleyen Taner Sağır, "Çok mutluyum. Muharrem Süleymanoğlu'na, bakana ve aileme desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Büyüklerde ikinci yarışımda şampiyon oldum" dedi.

"Gül gibi büyütürüz"
Şampiyonun ilk teşekkür ettiği kişi Muharrem Süleymanoğlu, ünlü halterci Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi.. Taner'i 9 yaşında Pursaklar İlkokulu'nda keşfeden kişi.. Muharrem Süleymanoğlu'nun teşviğiyle başladığı halterde gençlerde sıkletinde 200 kilo kaldıran ilk sporcu olduktan sonra olimpiyatlarda müthiş performansıyla herkesi büyüledi. Kafile başkanı ve GSG Müdürü Mehmet Atalay, "Biz ondan Pekin'de madalya beklerken, o şimdi aldı. Onu bir gül gibi büyüteceğiz" derken yarışma boyu Taner Sağır'a yardımcı olan, ona su bile taşıyan Halil Mutlu da "Benim üç olimpiyat şampiyonluğum var. Pekin'de bunu dörtleyemesem de, ileride Taner dört olimpiyat altınına ulaşacaktır" diye konuştu .


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.