Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

İranlı Judocunun İsrailli rakip gerginliği

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda judoda favoriler arasında gösterilen İranlı Arash Miresmaeili'nin, ilk turda kendisine İsrailli bir rakip çıkması nedeniyle oyunlardan çekildiği bildirildi. Ancak Federasyon başkanı daha sonra oyuncunun karşılaşacağını duyurdu.

Ancak daha sonra İran Judo Federasyonu Başkanı Muhammed Derahşan Mübarek, 66 kiloda İsrailli judocu Ehud Vaks ile karşılaşmayacağını söyleyen İranlı Dünya Şampiyonu Arash Miresmaeili'nin yarın Vaks'ın karşısına çıkacağını açıkladı.

Derahşan Mübarek, yaptığı açıklamada, İran Judo Federasyonu'nun, Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin kurallarına uymak için elinden geleni yaptığını belirterek, Miresmaeili'nin İsrailli judocuyla yarın karşı karşıya geleceğini söyledi.

Sydney-2000'de 5. olan ve Atina Olimpiyatları'nın açılışında İran bayrağını taşıyan Miresmaeili'nin, ilk turda İsrailli Vaks ile eşleşmesinin ardından müsabakaya çıkmayacağı bildirilmişti. 23 yaşındaki Miresmaeili, Filistin halkının çektiği acılar nedeniyle İsrailli rakibiyle karşılaşmayacağını bildirmişti.

ÇEKİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
66 kiloda 2 kez Dünya Şampiyonu olan Arash Miresmaeili, İran Haber Ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, ''Aylarca antrenman yaptım, formdayım ama Filistin halkının çektiği acılar nedeniyle bir İsrailliyle mücadele etmek istemiyorum. Elenmem beni fazla etkilemez'' dedi.

İlk turda İsrailli Ehud Vaks ile mücadele etmesi gereken Miresmaeili'nin çekildiğini Asya Judo Birliği Başkanlığı da doğruladı. Bu arada Olimpiyat Oyunları'nın açılışında İran kafilesinda bayrağı önceden de belirlendiği gibi Miresmaeili taşıdı.

İRANLI JUDOCUYA TEPKİ

İsrailli judocu Ehud Vaks, 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda kendisiyle karşılaşmamak için müsabakalardan çekilen İranlı Arash Miresmaeili'nin ''olimpiyat ruhuna aykırı'' hareket ettiğini söyledi.

66 kiloda mücadele edecek olan Ehud Vaks, yaptığı açıklamada, her sporcunun olimpiyat ruhuna göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, ''Burada olacağım ve Dünya Şampiyonu ile mücadele etmeye hazırım'' dedi.

2 kez Dünya Şampiyonu olan İranlı Miresmaeili ile programa göre yarın karşılması gereken Vaks, ''İranlı benimle dövüşmek istemiyorsa bu onun sorunu'' diye konuştu.

23 yaşındaki Miresmaeili, dün Filistin halkının çektiği acılar nedeniyle İsrailli rakibiyle karşılaşmayacağını açıklamıştı.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.