Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Gümüş tekme

Tekvandoda erkekler 80 kiloda Bahri Tanrıkulu, gümüş madalyada kaldı. Tanrıkulu, müsabakadan sonra Türk ve Yunan bayraklarıyla salonda tur attı.

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda tekvandoda erkekler 80 kiloda Bahri Tanrıkulu, gümüş madalyada kaldı. Faliro Olimpik Kompleksi Spor Salonu'ndaki tekvando müsabakalarının 3. gününde, akşam seansında yapılan erkekler 80 kilo final mücadelesinde, Dünya Şampiyonu Bahri Tanrıkulu, Sydney-2000 Olimpiyatları ile 2001 ve 2003 yıllarının Dünya Şampiyonu ABD'li Steven Lopez ile karşılaştı.
Kendisine göre daha deneyimli olan rakibi önünde ilk raundu 1-1 eşitlikle kapadıktan sonra 2. raundu 2-1 yenik bitiren Tanrıkulu'nun son raunddaki çabası, müsabakayı çevirmeye yetmedi ve karşılaşmayı 3-2 kazanan ABD'li sporcu, üstüste 2. kez olimpiyat altın madalyasını elde etti.
Karşılaşma sonrasında Bahri Tanrıkulu, Türk ve Yunan bayraklarıyla salonda tur attı. Bu hareket, karşılaşma boyunca sürekli Tanrıkulu lehine tezahüratta bulunan Yunan seyircilerden de büyük alkış aldı.
Tanrıkulu, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, ''Dünyada barış istiyorum. Ben 2000 yılında burada Avrupa Şampiyonu olduğumda yine Yunanlılar beni çok desteklemişti. Hepsine teşekkür ediyorum'' dedi.
Olimpiyat Şampiyonu rakibiyle ilk kez karşılaştığını ifade eden Tanrıkulu, ''Bazı taktikler yaptım ama olmadı. Gümüş madalya için sevinçliyim ama finali kaybettiğim için üzgünüm. Bu madalyamı tüm Türk tekvandocularına armağan ediyorum'' diye konuştu.

TANRIKULU'NUN SAKATLIĞI
Bu arada Tanrıkulu'nun kolunda ilk maç sonunda yalnızca bir travma olduğu belirlenirken, daha sonra kırık olabileceği kuşkusuyla 3 tane lokal anestezi yapıldı. Yapılan anesteziler sonucunda sol kolu hissizleşen Tanrıkulu'nun, bu nedenle sol taraftan hep açık verdiği ve rakiplerinin de puanları hep bu bölgeden aldıkları bildirildi.
Maç sonrasında kafile doktorlarından Kaya Livanelioğlu, kendilerini Atina'da yalnız bırakmayan eski milli takım doktoru ve Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Metin Lütfü Baydar'a, sporcunun finale sorunsuz gelmesindeki rolünün büyük olması nedeniyle müteşekkir olduklarını söyledi.
Bu sıklette bronz madalyayı ise İranlı Yusuf Kerimi, Azeri Reşad Ahmedov'u 9-8 yenerek aldı.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.