Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Kaza mı? Doping mi?

Yunanistan'ın Olimpiyatlardaki iki altın madalya ümidi atletin doping kontrolü için arandıkları gün bulunamayıp kaza geçirdiklerinin açıklanması gündeme bomba gibi düştü

Yunanistan'ın 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya umudu atletleri Kostas Kenteris ve Katerine Thanu'nun trafik kazası geçirdikleri bildirildi. Atina Haber Ajansı (ANA), Sydney Olimpiyat Oyunları 200 metre şampiyonu Kostas Kenteris ile 100 metre olimpiyat ikincisi Katerine Thanu'nun bu sabaha karşı motosikletleriyle evlerinden oyunlar köyüne gelirken kaza geçirdiklerini duyurdu.

Ajans, atletlerin kazada, hayati tehlike yaratacak nitelikte yara almadıklarını, ancak yarışmalara katılıp katılamayacaklarının henüz bilinmediğini kaydetti.

Yunan basın-yayın organları, dün gece Kenteris ve Thanu'yu doping kontrolu için oyunlar köyünde arayan Uluslararası Olimpiyat Komitesi görevlilerinin 2 atleti bulamadıklarını duyurmuştu. Bu arada Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, Kenteris ve Thanou'nun bugün mutlaka doping kontrolünden geçmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

IOC, YUNANLI ATLETLERE 72 SAAT SÜRE TANIDI

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), kaza geçirdikleri gerekçesiyle doping testine giremeyen Yunan atlet Kostas Kenteris ile Katerina Thanou'ya savunmaları için 72 saat ek süre tanıdı.

IOC'den yapılan açıklamada, adil bir süreç sağlamak amacıyla Kenteris ile Thanou'ya 16 Ağustos Pazartesi gününe dek süre tanındığı bildirildi.

Açıklamada, Yunanistan kafilesinin başkanı da dahil olmak üzere 4 kişilik bir heyetin, Kenteris ile Thanou ile ilgili olarak alınacak kararın ileri bir tarihe ertelenmesi için başvuruda bulundukları ve kanıt olarak hastane raporlarını sundukları belirtildi.

Motosiklet kazası geçirdikleri için doping testine giremeyen Sydney Olimpiyat Oyunları'nın 200 metre şampiyonu Kostas Kenteris ile 100 metre ikincisi Katerine Thanu'nun, sağlık durumları çok kötü olmamasına karşın 2 gün içinde taburcu olamayacakları bildirilmişti.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.