Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Elvan 1500 metrede yalnız kaldı

Atina'da düzenlenecek olan 28. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılmaması kesinleşen milli atlet Süreyya Ayhan'ın en büyük rakibi Elvan Abeylegesse, 1500 metrede yalnız kaldı

Süreyya Ayhan'ın sakatlık haberini ve hakkında Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından ortaya atılan doping iddialarını üzüntüyle karşıladığını açıklayan Elvan Abeylegesse'nin antrenörü Ertan Hatipoğlu, ''Yaşananlar bizi çok üzdü. Süreyya ve antrenörü uzun süredir olimpiyatlara hazırlanıyorlardı. Verilen bu emeğin boşa gitmesini kimse istemezdi. Ben Süreyya'nın doping kullandığına inanmıyorum. Bu konuda kesin kararı ilgili kurumlar verecek'' dedi.

ELVAN'IN 1500 METRE KOŞMASI

Hatipoğlu, 5 bin metrede yarışacağı açıklanan Elvan'ın 1500 metrede yarışmasına 30 Mayıs'ta Moskova'da aldığı başarılı sonuç sonrasında karar verildiğini anlatarak, şunları söyledi: ''Elvan'ın 1500 metre koşmasının Süreyya Ayhan ile bir ilgisi yok.

Elvan, 1500 metre dünya sıralamasında zaten birinci durumda ve birinciliği kimseye kaptırma niyetinde değil. Bu mesafede mücadele etmemizin Süreyya Ayhan ile ilgili yaşanan gelişmelerle alakası bulunmuyor.''

''2 MADALYA UMUDUMUZ OLSUN İSTERDİM''


Milli atlet Elvan Abeylegesse'nin Bolu Aladağ'da bulunan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Tesisleri'nde atletler Tezeta Dangelesa ve Sabri Kara ile iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini ifade eden antrenör Hatipoğlu, sporcularının başarılı olacağına inandığını belirterek, şöyle konuştu:

''Bizim gönlümüzde yatan Süreyya'nın da Atina'da koşması şeklindeydi. 2 madalya umudumuz olsun isterdim. Elvan, bu mesafede Süreyya ile mücadele etmek isterdi. Türk kamuoyu Elvan ve Süreyya'nın kardeş olduğunu bilmeli. Yaşananlar Elvan başta olmak üzere hepimizi çok üzdü''

Atina Olimpiyatları'na Bolu Aladağ'da hazırlanan Elvan Abeylegesse ise bu konuda konuşmak istediğini belirterek, ''Bu konuda benim konuşmam doğru değil'' dedi.

Abeylegesse, Bolu Aladağ'daki son antrenmanını Tezeta Dangelesa ve Sabri Kara ile birlikte gençlik kampının çevresinde bulunan yaylalarda yaptı.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.