Madalya Umutlarımız
Rekorlar
Olimpiyat Efsaneleri
Olimpiyatlar Kronolojisi
Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız
Favoriler Rehberi
Finaller Takvimi
Paralimpik Olimpiyatları
Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa

Şeref Eroğlu gümüş madalya kazandı

28. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda grekoromen güreşte 66 kiloda Şeref Eroğlu, ikinci olarak gümüş madalya kazandı. Şeref Eroğlu, final mücadelesini Azeri Ferid Mansurov ile yaptı.

Müsabakanın hemen başında rakibine verdiği puanlarla 3-0 yenik duruma düşen Eroğlu, devre sonunda kendi oyunundan 1 puan daha yitirince, ilk devreyi 4-0 yenik kapadı. İkinci devrede biraz daha toparlanan ve yaptığı bir oyunla 3 puan kazanan Eroğlu, bundan sonraki dakikalarda rakibinin savunma güreşine çözüm üretemeyince, minderden 4-3 sayıyla yenik ayrıldı ve gümüş madalyaya razı oldu. Bu sıklette bronz madalyayı ise İsveçli Jimmy Samuelsson'u 8-1 sayıyla yenen Ermeni asıllı Kazak Mhkittar Manukyan elde etti.

Babası kalp rahatsızlığı geçirdi
Şeref Eroğlu'nun Azeri güreşçi Ferid Mansurov ile final müsabakasını televizyondan izlerken rahatsızlanan Eroğlu'nun babası Hacı Eroğlu (63) hastaneye kaldırıldı. Kahramanmaraş'ın merkeze bağlı Dereköy'de, final müsabakası yapacak olan oğlu Şeref Eroğlu'nun Azeri güreşçiyle yaptığı final müsabakasını, yakınlarıyla birlikte evinde televizyondan izleyen Hacı Eroğlu, oğlunun 4-3 yenik duruma düşmesi üzerine aşırı heyecan nedeniyle rahatsızlandı. Hacı Eroğlu, hastaneye götürüldü. Eroğlu'nun aşırı heyecan nedeniyle kalp rahatsızlığı geçirdiği öğrenildi.

Sezer'den Eroğlu'na kutlama
Cumhurbaşkanı Sezer, 28. Yaz Olimpiyat Oyunlarında grekoromen güreşte 66 kiloda gümüş madalya kazanan Şeref Eroğlu'nu kutladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Atina'da düzenlenen 28. Yaz Olimpiyat Oyunlarında olimpiyat ikincisi olan Şeref Eroğlu'na bir telgraf
göndererek, bu başarısından dolayı kutladığı belirtildi.


TÜM MADALYA LİSTESİ
Madalya Umutlarımız |Rekorlar | Olimpiyat Efsaneleri |Olimpiyatlar Kronolojisi |Olimpiyat Tarihimiz
Altın Sporcularımız | Favoriler Rehberi | Finaller Takvimi | Paralimpik Olimpiyatları | Atina 2004'ü yorumladılar
Ana Sayfa
Copyright © 2003, 2004 - Tüm haklari saklidir.
MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S.