Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Koyurtmaç tatlısı krem karameli andırıyor ama tadı çok farklı.

Kırklareli'nden lezzet şenliği geçti

01.05.2009
Anadolu'nun kaybolan ya da yeterince bilinmeyen kendine has lezzetlerini tanıtmak amacıyla düzenlenen Geleneksel Lezzetler Şenliği'nin dördüncüsü, geçen hafta Kırklareli Valiliği'nin evsahipliğinde gerçekleştirildi. Geçen yıl ulusal çapta yapılan, bu yıl ise Bulgaristan ve Yunanistan'ın da katılımıyla uluslararası hale gelen şenliği Anadolu Halk Mutfağı Derneği, Mutfak Dostları Derneği ve Şefler Platformu paydaşlığında gerçekleştiriyor. Üç gün süren 4. Uluslararası Geleneksel Lezzetler Şenliği'nde, başta geyik eti olmak üzere Bulgaristan mutfağından yemekler, Yunanistan'ın Corfu Adası'na özel yemekler ile Kırklareli ve Tekirdağ yörelerine ait yemekler yapıldı ve tadıldı. Yemeklerde kullanılan tüm ürünler de o ülkelerden taşındı. Şenliğe Kırklareli valisi, Bulgar ve Yunan konsolosları ile şefler ve gurmeler katıldı. Şenlikte, Kırklareli'nin kendine özgü mutfağından farklı bir tatlının tarifini de aldık. Adı koyurtmaç tatlısı. Bu tatlı krem karameli andırıyor ama değişik bir aroması var. İneğin ağız denilen ilk sütünden yapılıyor. Süt, un, nişasta, yumurta ve şekerle karıştırılıp, kek yapar gibi çırpılıyor. Ancak kıvamı kek değil akıtma gibi oluyor. Bu karışım bir tepsiye dökülüp fırına veriliyor. 200 derecede yarım saat pişiyor. Kek kontrol eder gibi bıçakla kontrol ediliyor. Parçalara bölünüp, üzerine pekmez gezdirerek servis ediliyor.
Haberin fotoğrafları