kapat
Sabah Gazetesi 26.05.2003

Tebrikler Beşiktaş

Ligin final maçında direklerden dönen toplar ve kaçan fırsatlar vardı. Beşiktaş, İlhan biraz iyi oynasa ve direkler G.Saray'a bu kadar yardım etmese belki de farklı kazanacağı bir maçı 1-0 kazanarak ligin bitmesine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Kutluyoruz.

İki teknik adam, düşüncelerini sahaya nasıl yansıttılar?

Oyuna iki takım da tam beklendiği gibi başladı. Lucescu, Beşiktaş'a en iyi bildiği oyunu bu defa çok yerinde oynattı. Savunmada dikkatli ve kontrollü oynayacaklar, mutlak kazanma durumunda olan G.Saray'ın üstlerine gelmesini değerlendirip gol pozisyonu arayacaklar. Bu taktik fevkalade tuttu. İlk yarının ortalarında G.Saray, topa yüzde 55 hakimken pozisyonu yoktu. Beşiktaş'ın biri direkten dönen 3 net fırsatı vardı. Fatih Terim, Beşiktaş'ın böyle oynayacağını düşünerek karşı planını yapmıştı. Beşiktaş savunmasının içinde boğulmayacak, topa orta sahada sahip olarak rakibi açmaya çalışacaktı. Ne var ki bu plan gerçekleşmedi. G.Saray'ın orta sahasındaki 5 adam arka arkaya 3 pas yapamadı. Bu kadar sinirli, bu kadar stresli oynayınca pozisyon bulmaları zaten mümkün olmazdı. Bu, panik içindeki oyun Beşiktaş'ın ekmeğine yağ sürdü.

G.Saray'ın orta alanda en güvendiği adamları başta Ergün hemen her topu rakibe atmada büyük bir başarı gösterdi. Bütün bu görüntüye rağmen Beşiktaş bol bol gol kaçırırken G.Saray kader anını bütün maç boyunca bir kere yakaladı. Ama Ümit Karan, çok yakından topu Cordoba'nın üzerine attı. Oysa hemen aynı pozisyonda Sergen, topa nasıl vurulması gerektiğini gösterdi. Beşiktaş'ın şampiyonluğunda önemli bir rol oynayan Sergen'in hele bu golden sonra ne kadar kolay rakibe adeta ikram eder gibi bırakıldığını sanırım pek çok G.Saraylı düşünmüştür.

Arif girdiği anda G.Saray'ın oyununa önemli bir fark gelmişti. Çünkü havadan toplarda Zago, Ronaldo ve Cordoba üçlüsünü mağlup etmek çok zor. Arif'le topu yere indirmeye ve ortadan delmeye teşebbüs eden G.Saray etkili olmaya başlamıştı ki Arif sakatlandı. Lukunku girdiği zaman belki de zorunlu olarak hiçbir fayda etmeyen doldur boşalta dönüldü. G.Saray korner atarken, G.Saray korner bayrağının oradan uzun taç atarken kontra yemeye başladı. Bunlardan birinde de gol geldi.

Hakem Ali Aydın'ı nasıl buldunuz?

Maçın hakemi Ali Aydın oldukça başarılı bir yönetim gösterdi. Düdüklerini doğru çaldı. Kartları doğru gösterdi. Ama kendisini aldattığı için İlhan'a gösterdiği sarı kartın ardından 60.dakikada bu defa çok daha bariz, havalarda uçarak kendini yer atan aynı oyuncuya pozisyonun tam içinde olduğu halde ikinci sarıyı çıkarmadı. Maçın sonunda gösterdiği 2 kırmızı kartın 2'si de doğruydu. Her şey bittikten sonra mağlubiyeti sportmence kabul etmek gerekirken rakibi yumruklamayı benim aklım almıyor.