kapat
Sabah Gazetesi 13.10.2002

Ali Kırca yarın atvAna Haber'de

Aslında 'den hiç ayrılmadım

Ali Kırca "İzleyiciler beni zihinlerinde ve yüreklerinde atv'den hiç ayırmadılar. Ben başka yerlerdeyken de aslında hep buradaydım" diyor

Ali Kırca 8 yıl süreyle habercilik yaptığı ve uzunca bir süredir ayrı kaldığı atv ekranlarına yarın akşam "Ana Haber Bülteni" ile dönüyor. Türkiye'nin ilk anchorman'i, Ali Kırca yarın akşamdan itibaren izleyicileriyle "hayatı paylaşmak üzere" atv ekranlarında buluşacak.

Yuvaya dönüŞ

Adeta meslekteki ilk günlerindeki gibi büyük bir heyecan yaşayan Kırca, duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Atv'den ayrıldıktan sonra belki başka televizyonlarda çalıştım ama bu dönem içinde şunu gördüm: Aslında ben atv'den ayrılmadım, ayrılamadım. Çünkü televizyon yalnızca ekranın içindeki insanlarla değil, ekranın karşısındaki insanlarla yaşamını sürdürüyor. Yani atv'nin izleyicileri beni zihinlerinde ve yüreklerinde atv'den hiç ayırmadılar. Ben başka yerlerdeyken de aslında hep buradaydım. Onların gözünde ve gönlünde hep burada kaldım. Bu anlamda o izleyiciler bir gün yeniden yuvaya döneceğimi bana hep hissettirdiler. Bunca zaman geçtikten sonra sokaktaki çocuklar bana hala 'Ali Kırca' diye değil,. 'Atv Ana Haber' diye sesleniyorlardı.Belki klasik bir söz olacak ama bu bir yuvaya dönüş öyküsüdür..."

Ali Kırca, ayrı kaldığı süre içinde Atv Ana Haber'in çizgisinden sapmadan, kalitesinden ödün vermeden "Türkiye'nin en güvenilir haber merkezi" olmaya devam ettiğini de belirtti.

Türkiye'nin hem seçim hem de savaş arifesinde olmasından dolayı haberin her zamankinden daha fazla önem kazandığını, üstelik televizyon kanalları arasındaki haber rekabetinin de şdğunlaştığını ifade eden Kırca, şöyle devam etti:

"Bu ortamda habercilik hem zor, hem de kolay olacak. Haber bulmakta zorluk çekmeyeceğiz. Ama bu rekabet koşullarında haberleri ekrana getirirken eskisine oranla çok daha fazla özen ve dikkat göstermek zorunda kalacağımız da bir gerçek."

"Sİyaset MeydanI" da yolda

Kırca, eskiden olduğu gibi bundan sonra da reyting kaygısından önce "iyi, doğru, dürüst ve kaliteli haber bülteni yapmak için" çaba harcayacaklarını belirterek, "Biz reyting sıralamasının en tepesinde olduğumuz günlerde bile reyting rakamlarını önemsememiş, kaliteyi ve iyi haberciliği her şeyin önünde tutmuştuk. Bundan sonra da önceliğimiz bu olacak. Atv'nin güvenilir haber kimliğini koruyacağız" şeklinde konuştu.

Kırca, bir televizyon klasiği haline gelen "Siyaset Meydanı" ile en kısa zamanda atv izleyicilerinin karşısına çıkmak için de yarından itibaren kolları sıvayacaklarını sözlerine ekledi.