kapat
Sabah Gazetesi 26.05.2002

Kızını kaybetti3 can kurtardı

Boğaz Köprüsü'nde intihar eden kızı Esra'nın cesedini arayan turizmci Karakaya denizde boğulmak üzere olan 3 genci kurtardı

DİDİMLİ turizmci Kadir Karakaya bir süre önce İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nde intihar eden Bilgi Üniversitesi öğrencisi kızı Esra Karakaya'nın cesedini ararken, denizde ölümle pençeleşen üç genci kurtardı.

Karakaya Ailesi'nin kızları Esra 10 gün önce bunalım sonucu Boğaz Köprüsü'nde intihar etmişti. Acılı baba Kadir Karakaya o günden beri kızının cesedini İstanbul'da arıyordu. Karakaya Ailesi, Boğaz polisiyle birlikte yoğun bir arama çalışmasına başladı. Baba Karakaya 22 Mayıs'ta yine polislerle birlikte kızını bulabilmek için denize açıldı. Kızı intihar ettiği gün deniz fırtınalı olduğu için Sarayburnu'na gidecek- lerdi. Ancak Kadir Karakaya birden fikir değiştirerek "Bilmiyorum, içimde bir his var. Son kez kızımın atladığı bölgeye gidelim" dedi. Acılı babanın ricasını kırmayan polisler botu, Boğaz Köprüsü'ne yöneltti. Bu arada Karakaya günlerdir elinden düşürmediği dürbün ile denizi tarıyordu. Tam bu sırada yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bir karartı gördü.

KURTARMA HEYECANI

Önce kızının cesedi sandı. Ardından denizdeki iki martının oynaştığını düşündü ve polislere gördüğü karartıya bakmaları söyledi. Sonunda polisler, bölgeye doğru yöneldi. Bir süre sonra suyun içindeki iki genç farkedildi. Birol Bağcı ve ve Gürdane Gürses isimli iki genç tekneleri battığı için 8 saattir yaşam mücadelesi veriyordu. Polislerle donma tehlikesi geçiren gençleri kurtaran Karaya sevinç gözyaşları döktü:

"Gördüğüm karaltının insan olduğunu farkedince kalbim duracak zannettim. Yaklaşınca bu iki gencin yaşadığını farkedince heyecanım daha da arttı. İki kişi ile kıyıya yüzmeye çalışan arkadaşları Bülent Yılmaz'ı Kurtarınca çok sevindik.Bu gençlerin kurtulması Allah'ın bana bir lütfu. Kızım öldü ama üç genç kurtuldu."

Öte yandan cesedi önceki gün olay yerinden 110 kilometre uzaklıkta Tekirdağ'da bulunan Esra Karakaya dün Aydın'ın Akyeniköy kasabasında gözyaşları arasında toprağa verildi. Atila KARPINAR (SHA)


Gürdane Gürses ve Birol Bağcı Karakaya sayesinde kurtuldu.