Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
6 Mayıs 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
SAİT GÜRSOY

ÖSS can da SBS patlıcan mı?

Geçtiğimiz günlerde MEB yayınladığı bir genelgeyle, lise son sınıfta okuyan üniversite adaylarını rahatlattı. Genelgede, lise son sınıf öğrencilerinin, yoğun bir çalışma temposuyla ÖSS'ye hazırlandıkları göz önünde bulundurularak, sınav streslerinin azaltılması, derslere motivasyonlarının sağlanması amaçlanıyor. Öğrenci velisinin, okul müdürlüğüne yazılı olarak başvurması halinde beyan edeceği süre özürlü devamsızlıktan sayılacak. Öğrencilerin sahte gerekçelerle rapor almalarının önlenmesi amacıyla böyle bir uygulamaya gidiliyor. Alınan karar güncel olarak doğru. Ancak geniş zaman için yanlış. Bu şekilde ÖSS'ye hazırlığı, okullarımızın eğitiminin önüne çıkarıyor ve değerini düşürüyoruz. ÖSS'de lise son sınıf konularından ağırlıklı soru çıkıyor. Şimdi anlayamadığım şu; okullarımızda bu konular bitirilip, sınavları yapıldı mı? Eğer bu sorumun yanıtı evet ise, lise sonları erken tatil ederdik. Böylece sahte rapora da, genel izne de gerek olmazdı. Eğer sorumun yanıtı hayırsa, o zaman öğrenciler bu konuları dışarıdan bir eğitim kurumundan öğrenmek zorunda. Tabii ki üniversiteye hazırlanan gençler, sistemin gerçeklerine göre hazırlıklarını okul ve okul dışında yapacak. Biliyorum, alınan kararlar öğrencinin yararı için. Ancak bu tür kararları alırken, eğitim dünyamızın içersinde okullarımızın ağırlığını da düşürmemeliyiz. Karardan sonra okullarımızı gezdim, lise son sınıflar bomboş. Alt sınıflardaki öğrenciler ise şimdiden önümüzdeki yılın devamsızlık programlarını yapmışlar bile. Yalnız, 2010'da üniversiteye girişin birinci basamağı Nisan'da yapılacak. O zaman okulları Mart'tan itibaren mi boşaltacağız?
Alınan karardan sonra, ilköğretim 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıf öğrencileri ve velilerinden epostalar aldım. Büyük bir çoğunluğunda kendilerine haksızlık yapıldığına dair cümleler yer alıyordu. Okul boşaltma fikrine katılmasam da, yapılan uygulamaya göre bence de haklılar. Ancak onlara da izin verirsek, ilköğretimlerin durumu ne olacak? Aldığım duyumlara göre, ilköğretim öğrencileri de doktor raporuyla okullarına gitmemeye başlamışlar. Okullarımız açısından bence çok yazık oluyor. Ne olursa olsun okullarımızı boşaltmamalıyız. Eğitimimizi son güne kadar planlamalıyız. Şimdi ilköğretim öğrencileri soruyor, ÖSS'ye hazırlananlar canda, SBS'ye hazırlananlar patlıcan mı? Değerli yöneticiler, şimdi verin bakalım bu sorunun yanıtını. Bu güne kadar MEB'in aldığı birçok kararı, doğru bulduğum için destekledim. Ancak bu son kararda aynı düşünceleri paylaşamıyorum. Sebep ne olursa olsun, sahte raporla ya da genel izinle okulların boşaltılmasını doğru bulmuyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın