Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mayıs 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Krizde kariyer estetiği arttı

DİDEM SEYMEN
04.05.2009
Kriz döneminde giderek yükselen rekabet nedeniyle kariyeri için estetik yaptıranların sayısı gün geçtikçe artıyor. İlk tercih edilen ise botoks ve burun estetiği..
İş dünyasında kariyer estetiği hızla yayılıyor. 30'lu yaşlarda sorunları gidermek için yaptırılan estetik, 40'lı yaşlarda iş hayatının yarattığı yorgunluğu silmek için kullanılıyor. 50'li yaşlarda ise gençleşmek için estetik yaptırılıyor. İş hayatında estetiği, kadınlar kadar erkekler de tercih ediyor. Estetik cerrahlar, kriz döneminde bile kariyer estetiğinin artarak devam ettiğini belirtiyor. Bunu da; krizle birlikte iş dünyasında artan rekabete bağlıyorlar.

Prof. Dr. Erol Kışlaoğlu
İlk sırada burun var
İş dünyasında sadece başarılı olmak değil, iyi görünmek de büyük önem taşıyor. Bu nedenle her kademeden insan, operasyon yaptırmak için kapımızı çalıyor. Kariyer estetik operasyonlarında, son beş yılda genel olarak yüzde 100'lük bir artış oldu. Burun estetiği, iş dünyasının genç kademesinde birinci sırada geliyor. İkinci sırada saç ekimi, üçüncü sırada ise bel ve meme bölgesinden yağ aldırma operasyonları ile kepçe kulak ameliyatları geliyor. Bu trend dünyada da yayılıyor. Avrupa'dan da birçok hastamız var. Türkiye'de daha ucuz olduğu için burada ameliyat olmayı tercih ediyorlar.

Doç. Dr. İbrahim Aşkar
Erkekler saç ektiriyor

Erkekler en çok; kellik, göz ve göz çevresi problemleri, mimik çizgileri, yüzde ve vücuttaki sarkmalar, dudak çizgileri ve dudak inceliği, özellikle karın, bel, basen ve bacaklarda yağ birikimleri, selülit, lekeler ve burun için estetik tedaviye ihtiyaç duyuyor. 40 yaş üzerinde kadın ya da erkekte yılların getirdiği yıpranma, sarkma, saç dökülmesi ve bölgesel yağ depolanması estetik girişimlere ihtiyaç doğuruyor. Estetik kaygıyı en çok; satış elemanları, tanıtım ve pazarlama elemanları, turizm sektörü ve idari görevlerde çalışanlar gibi işi, sözlü ifadeye dayalı sektörlerde olanlar duyuyor.

Op. Dr. Yakup Avşar
Estetik terfi ettiriyor

Genellikle yeni bir işe başlamadan önce, özgüvenini yükseltmek isteyenler, kariyer estetiği yaptırıyor. 25'li yaşlarda başlayabilen estetik operasyonlar, kişinin kariyerinde ilerlemesi ve çalışma koşullarının yıpratıcı olması nedeniyle 40'lı yaşlarda tavan yapıyor. Kepçe kulak olanların iş görüşmelerine gitmeden başvurduğu kulak estetiği operasyonları, mülakatlarda işveren üzerinde pozitif bir etki bırakıyor. 30'lu yaşlara yapılan operasyonlar, daha sonra terfi etmek için yatırım oluyor.

0p. Dr. Osman Şenel
Öğle tatilinde estetik!
Kariyer sahibi kadının her zaman bakımlı olması gerektiği yolunda baskı giderek artıyor. Sabahları güne bakımlı ve formda başlama isteği, iş hayatının zorluklarında giderek zorlaşıyor. Bu durumda estetik yardımcı oluyor. Kariyer estetiği yaptıranlar daha çok hafta sonu operasyonlarını ya da öğle tatilde yapılan küçük dokunuşları tercih ediyorlar.