kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mayıs 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hava sıcaklığı azalacak - HARİTALI

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 05.05.2009 08:43
Güncelleme : 05.05.2009 22:49
Yeni Haber
Meteoroloji'den yapılan 5 günlük haritalı hava tahminleri için tıklayınız.....
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu (Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas), Orta ve Doğu Karadeniz (Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt), Doğu Anadolu'nun batısı (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Erzurum'un batı ilçeleri) ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney ve iç bölgelerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, ülkemizin kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara, Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta Karadeniz'de kuvvetli yağış bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli, Adıyaman, Kilis ve Gaziantep çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiği belirtildi. Açıklamada, yağışın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Öte yandan, Doğu Akdeniz (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun geneli ile Doğu Anadolu'nun doğusunda (Van, Erzurum, Muş, Hakkari, Bitlis, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır) rüzgarın, güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

"TOZ PUSU" UYARISI: Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde etkili olan ''toz pusu'' nedeniyle alerjisi ve astımı olan vatandaşların dikkatli olması istendi.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Doğu Akdeniz'den gelen alçak basıncın etkisinde olduğu bildirildi. Suriye, Irak ve İran'dan gelen çöl kumlarının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde etkili olduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

''Çöl kumlarının etkisiyle yağan yağışların renginde kırmızılık beklenmektedir. Yağışın olmadığı zamanlarda toz pusu olarak nitelendirilen bu hadise, atmosferdeki toz parçacıklarını artırdığı için astım ve alerjisi olanların dikkatli olması gerekmektedir. Toz pusunun bugün akşam saatlerinde Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında etkili olması bekleniyor.''

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Anadolu'nun doğusu (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA:
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin doğusu (İstanbul, Balıkesir, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik) hafif sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak esecek.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölgenin güney ve iç kesimleri (İzmir, Muğla, Aydın, Denizli, Manisa, Afyon, Uşak, Kütahya) aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Muğla, Denizli ve Afyon çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; Orta ve Doğu Akdeniz'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şertlara (görüş kısıtlaması, kirlilik v.b.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde bölgenin güney ve doğusunda (Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kayseri, Yozgat, Sivas) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra iç kesimleri hafif sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinde Samsun, Amasya, Tokat ve Ordu, öğleden sonra Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Malatya ile öğle saatlerinden sonra bölgenin batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile Erzurum'un batı ilçeleri) kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:
Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak esecek. Bölge genelinde toz taşınımı beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara (görüş kısıtlaması, hava kirliliği v.b.) karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...