kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Mayıs 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Yücel: Hollywood pazarlama aracıdır

04.05.2009
Ödüllü grafikçi Emrah Yücel, 'Nası Yani?' programına konuk oldu. Yücel, "Hollywood bir pazarlama aracıdır, bunu kullanarak kendi meselelerimizi çözebiliriz" dedi..
14 yıldır Amerika'da yaşayan ve Hollywood'un birçok ödüllü filmine afiş hazırlayan Türk grafikçi Emrah Güler, CNN Türk'te Beyazıt Öztürk ve Meral Okay'ın sundukları 'Nası Yani?' programına konuk oldu. Mesleğini 'tasarımcılık' olarak tanımlayan Emrah Yücel, yaptığı işi "Hollywood'un ürettiği film projeleri, televizyon projeleri için görsel alternatifler üretiyorum. Bunun çevresinde, iki-üç şirketten oluşan bir grubun başındayım" sözleriyle özetledi.

Kökenin önemi
Amerika'da uzun yıllardır çalışmasına ve iyi bir kariyer yapmasına karşın, Türkiye'den de kopmayan Emrah Yücel, "Seni orada diğerlerinden ayrıştıracak noktanın aslında senin kökenlerinden gelen bir şey olduğunu fark edip, bununla hareket etmeye başlıyorsun" diyerek Türkiye ile ilgili projeler üretmey devam ettiğini belirtti. İstanbul 2010 Avrupa Başkenti kapsamında da çalışmalarını sürdüren Yücel, Türkiye'yle ilgili bazı meselelerin çözümünde Hollywood'u kullanarak önemli mesafeler katedilebileceği görüşünde olduğunu söyledi.

Çarkın parçası
Emrah Yücel, "Dünyanın beşinci büyük ekonomisi Los Angeles'ta, işçisinden terzisine herkes sinema sektöründe. Doğal olarak da çok büyük bir çarkın parçasıyım" diye konuştu. Beyazıt Öztürk'ün "Dünyanın Amerika'yı yanlış anlamaması için yapılan en büyük sektör" tanımlamasına "Çok doğru bir konu bu" diyen babaşarılı tasarımcı şöyle devam etti: "Aslında benim sıkıntılarımdan birisi de Türkiye olarak bunu birazcık avantaja çevirmemiz gereken bir dönemde olduğumuz düşünüyorum. Hollywood aslında bir pazarlama aracıdır. Bizim de bu pazarlama aracını doğru kullanarak pek çok meselemizi çözüm bulabileceğimizi söylemek istiyorum." Emrah Yücel'in Hollywood'da hazırladığı afişler arasında Kill Bill, Soğuk Dağ, Iron Jawed Angels, Hero, Frida gibi filmler yer alıyor. Yücel, 'Takva', 'A.R.O.G' filmlerinin yanısıra 'Güneşi Gördüm'ün son günlerde çok konuşulan festival için özel hazırlanan afişinin de tasarımını yaptı.

EMRAH YÜCEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...
Haberin fotoğrafları