kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"En saldırgan Tan'dı"

ANKA
Giriş Saati : 04.05.2009 17:51
Güncelleme : 04.05.2009 21:11
Yeni Haber
Rahşan Ecevit, DSP Milletvekili Ahmet Tan'ın ortaya attığı Ecevitlerin Oran'daki evinde yaşanan tartışmayı anlattı. ..
Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi, DSP'nin kurucu genel başkanı Rahşan Ecevit, DSP Milletvekili Ahmet Tan'ın ortaya attığı 16 Mayıs 2006 günü Ecevitler'in Oran'daki evinde yaşanan tartışmayı anlattı.

Rahşan Ecevit, dönemin DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in de dahil olduğu o gün evde olan herkesin Ecevit'e "sözle saldırıda" bulunduğunu açıkladı. Ecevit'e sözle saldırıda bulunanların arasında iddiayı ortaya atan ve 16 Mayıs gününde yaşananları açıklayan Ahmet Tan'ın da olduğunu söyleyen Rahşan Ecevit, o günü şöyle anlattı:

"Yazılanların hepsi doğru. Ancak o gün orada kaç kişi varsa ben ve eşim hariç istisnasız hepsi o durumdaydı. Kabalaşmamak çirkinleşmemek için istisnasız diyorum. Burada bu uygun. Kaç kişi var idiyse orada hepsi sözlü saldırıda bulundu. Bu istisnasız yapıldı ve birileri (Ahmet Tan) çıkmış diyor ki, "ben hariç hepsi böyle yaptı', öyle değil, herkes hepsi yaptı.

EN SALDIRGANI TAN'DI

O gün hepsi Ecevit ile münakaşa içindeydi. Ahmet Tan için de söylüyorum. Kimse kendini ayrı tutamaz bunda. Orada bulunan herkes o münakaşanın içindeydi. Ahmet Tan da içindeydi, en fazlasını yapan oydu hatta. Diğerlerini suçluyor Ahmet Tan, böyle yaptı diye halbuki en çok kendi yaptı. En büyük saldırgan da oydu."

"ONU HASTA EDECEK KADAR ETKİLENMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Bülent Ecevit'in komaya girmesinden 2 gün önceye denk gelen 16 Mayıs'ta yaşananların Ecevit'in kendisini, çok da etkilemediğini ifade eden Rahşan Ecevit, Bülent Ecevit'in siyasetçi olduğunu, daha önce de buna benzer şeyler yaşadığını söyledi. Ecevit, "Bülent bey tabi ki üzüldü ama o kadar etkilendiği söylenemez. O da bir siyasetçi, eleştirilere açıktır, alışıktır, onu hasta edecek kadar etkilenmesi, mümkün değildi. Ama ertesi gün böyle bir şeyler oldu; (Danıştay Saldırısı) şahıslarla ilgili olmayan, Türkiye'nin geleceği ile ilgili hissettiği kaygılardan dolayı idi."

"GEÇEN YIL DA TANTAN'LA ADIMI BİRARAYA GETİRDİLER YİNE AYNI ŞEYİ YAPIYORLAR"

DSP'de yeni Genel Başkan'ın kim olacağı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Rahşan Ecevit, kulislerde konuşulan İçişleri eski Bakanı Sadettin Tan'ın adını tabiki düşünmediğini söyledi.

Ecevit, "Bana geçen yıl da aynı şeyi yaptılar. Zannedersem bana kötülük olsun diye yapıyorlar herhalde. Tabii ki Sadettin Tantan'ı düşünemem. Geçen yıl da Tantan'la adımı bir araya getirdiler yine aynı şeyi yapıyorlar. Öyle bir şey değil."

Ecevit, yine adı sıkça dile getirilen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşan'ın Genel Başkanlık yapmasını çok istediğini belirterek, "Ben onu çok istedim ve herkes istedi bütün örgütümüz istedi. Ama herkes gitti yalvardı ama o da "Burada bir kalem var onu bırakamam' dedi.

"DSP'NİN DURUMU PARLAK DEĞİL, YÖNETİM DEĞİŞMEZSE KURULTAY İŞE YARAMAZ"

Rahşan Ecevit, DSP'nin yerel seçimler ve ardından geldiği durum için ise şu değerlendirmelerde bulundu:

"DSP'nin durumu hiç de parlak değil. Örgütten büyük şikayetler geliyor. Benden randevu istiyorlar. Bir an önce bu durumu değiştirip harekete geçmemiz lazım çünkü genel seçimlere hazırlanmamız lazım. Aslında örgütlerimiz çok iyiydi, örgütlerde değişiklik yaptılar. Çok eksik şey var. Bunlardan bir tanesi eğitim. Eskiden biz her hafta muntazam gündemdeki konuyla ilgili örgütlerimize bilgi gönderirdik. Bu yapılmıyor. Merkezle, örgütlerin arasında irtibatta bir kopukluk ver ve o nedenle örgütler ne yapacaklarını bilemiyorlar. Ne yapacağını bilmeyen bir örgütte tabiki dağılmış olur. Merkez'deki ana sıkıntı ise genel başkanın yanı sıra yönetim. Şimdi genel başkan değiştirmeye çalışıyorlar. Ama yönetim değişmedikçe, bu kurultay hiçbir işe yaramayan bir kurultay olacak. Yepyeni bir genel başkan da gelse eski yönetimle baş başa kalacak, ne işe yarar ki"