kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Mısır unlu cips topları

Mısır ununa tuz ekleyip, karıştırın. Sütü ocağa koyun, kaynama aşamasına gelmeden, mısır ununu sürekli karıştırarak ilave edin. Daha sonra kaşar peynirinin yarısını, pulbiberi, yumurta sarısını ve tereyağını ve kıydığınız maydanozları ekleyin. Karışım, suyunu çekip hamur haline gelince, ocaktan alın. Mısır cipslerini havan tokmağı yardımıyla dövün ve kalan kaşar peyniriyle karıştırın. Hazırladığınız mısır unu püresinden ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak avucunuzda yuvarlayın ve peynirli cipsli karışıma bulayarak servis tabağına alın.

Malzemeler
* 2 su bardağı sade mısır cipsi
* 3.5 su bardağı süt
* Tuz
* 1 su bardağı tepeleme mısır unu
* 2 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 1 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yarım demet maydanoz

* * *
Çikolatalı milföyler
Milföy hamurlarını oda sıcaklığında bekleterek yumuşatın. Bir parça milföy hamurunun uç kısmına iki parça çikolata koyun. Daha sonra rulo şeklinde sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Malzemeler
* 6 adet milföy hamuru
* 2 paket (80 gr.'lık) bitter çikolata
* 1 adetyumurtanın sarısı

* * *
Köpoğlu
Patlıcanları alüminyum folyoya sarıp, ocakta közleyin. Folyoları çıkartıp, patlıcanların içini boşaltın. İki parmak kalınlığında doğrayın. Sivri biberleri doğrayıp, 2 çorba kaşığı zeytinyağında pembeleştirin. Kabukları soyulup doğranmış domatesleri biberlere ilave edip, diri kalacak şekilde pişirin. Tabağına önce domatesli- biberli karışımı, ardından patlıcanları yerleştirin. Sarmısakları dövüp, yoğurtla karıştırın. Patlıcanların üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. 1 çorba kaşığı zeytinyağına, acı kırmızıbiber ekleyerek karıştırın ve yoğurdun üzerine gezdirerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 kg. patlıcan
* 3 diş sarmısak
* Tuz
* 3-4 adet sivri biber
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 4 adet domates
* 1 kase yoğurt
* 1 tatlı kaşığı acı kırmızı biber


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın