kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Hakiki polis' rolü için Emniyet izin vermedi!

Özlem ESMERGÜL
03.05.2009
Yönetmen Aslı Özge, Kültür Bakanlığı'ndan destekli 'Köprüdekiler' filminde gerçek polis oynatmak istedi. Emniyet Müdürlüğü ise bu talebe olumsuz yanıt verdi..
Geçtiğimiz ay düzenlenen '28.Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Türk Filmi' seçilen 'Köprüdekiler'in yönetmeni Aslı Özge; filminin 'gerçekçi' olması için Emniyet Müdürlüğü'nden 'polis memuru' talep etti. Filmini Kültür Bakanlığı desteğiyle çeken Özge'nin bu isteğine olumlu yanıt verilmedi.

Aslına uygun oldu
Gerçek yaşam öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan 'Köprüdekiler'de; çoğu gerçek yaşamın içinden gelen kişiler rol aldı. Filmin çekimleri herhangi bir prodüksiyon rötuşu yapılmadan birebir gerçek mekanlarda yapıldı. Filmin bütünlüğünü bozmamak adına gerçek bir polis memurunu oynatmak isteyen Aslı Özge, Emniyet'in talebini geri çevirmesi üzerine; bu rolde gerçek oyuncu kullanmak zorunda kaldı. Ödüllü filmde; gerçek hayatında çiçekçilik yapan Fikret Portakal, Umut İlker, Cemile İlker ve Murat Tokgöz gibi amatörler rol aldı.

Trajik bir Hikaye

Geçtiğimiz yıl İsviçre'deki 'Nyon Visions Du Reel' festivaline davet edilince, Alman ve Finlandiya'lı TV kanallarının ilgisini çeken 'Köprüdekiler'; varoş çocuklarının trajik mücadelelerini beyazperdeye taşıyor. Filmin Almanya dağıtımını Farbfilm-Verleih şirketi üstlenirken, Bayerischer Rundfunk ve ZDF/ SAT 3 kanalları da projeye destek verdi.
Haberin fotoğrafları