kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

TOBB-TÜSİAD diyalogu!

" Yiğidi öldür, hakkını yeme!" derler.TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu 'na haksızlık etmeyelim. Bu yapıyı ayakta tutuyor. Kaç kriz atlattı? Kaç hükümetle çalıştı? Emuhtıra bile gördü.
Gelin görün ki, TOBB sıkıştı, küreselleşme ile milliyetçilik arasında kaldı. O yüzden merkezdeki erimeye çözüm üretemiyor.
Ülkenin doğu ve güneydoğusundaki oda başkanlarını, yani "Uç Beyleri" bir türlü toparlayamıyor. Siyasetteki "cemaatçi" yapının yol açtığı gerginliğin TOBB çatısı içinde de etkisi çok derinden hissediliyor. Dipte büyük mücadele sürüyor...
İşte bütün bu kafa karışıklığı içinde sürpriz hareket Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu'ndan ( TÜRKONFED) geliyor.
TÜRKONFED çatısı altındaki sektörel dernek üyeleri, bu çatı altındaki üyeler kanalıyla TOBB'a açılım için destek veriyor. TOBB'da geleceğe ilişkin kartlar karılıyor.
Diyeceksiniz ki; TOBB çatısında büyük sermayenin sesi niye çıkmıyor?
Eskiden TOBB'un büyük patronları TÜSİAD ile kavga ederdi. Şimdi TÜSİAD ve TOBB patronları kol kola geziyor.
Patronlar, gerektiğinde TÜSİAD, gerektiğinde TİSK kanalıyla kamuoyu önüne çıkıp konuşuyor; Ankara-Brüksel-Washington hattında küresel krizi nasıl atlatacaklarını öğreniyor. İş dünyası değişiyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın