kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yeni Transit Connect tanıtıldı

AA
Giriş Saati : 26.04.2009 11:05
Geliştirme çalışmaları Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ve üretimi Ford Otosan Kocaeli Fabrikasında yapılan yeni Transit Connect, 22 bin 480 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu...
Yeni Transit Connect'in tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Michael Flewitt, bugüne dek iç pazarda 154 bin satış adedine ulaşan Transit Connect'in, 60 ülkede 450 bin adedin üzerinde satıldığını anlatarak, aracın üçüncü nesilinin, bu yılın mayıs ayında Kuzey Amerika pazarında da satılmaya başlanacağını bildirdi.

Flewitt, üçüncü nesilin kendileri için önem taşıdığını ifade ederek, ''Pazarda zorluklar var ama zor bir pazarda bile bu aracın başarı sağlayacağına inanıyoruz'' dedi.

Soruları yanıtlarken, programın 2 yıl önce başladığını kaydeden Flewitt, Kuzey Amerika'da iyi algılanan Transit Connect'in rekabetçiliğini iyileştirmeye çalıştıklarını vurguladı.

Flewitt, ihracat yapılacak ülke sayısında artış beklenip beklenmediğinin sorulması üzerine, 50 ülkede satış yaptıklarını, Kuzey Amerika'nın buna ilave ve kendileri için en büyük tek pazar olacağını belirterek, Kuzey Amerika'nın üretimin yüzde 50'sini alacağını ancak şu anda Uzak Doğu gibi ekler beklemediklerini söyledi.

Aracın, Kuzey Amerika'da küçük esnaf, tamirci gibi şehir içi amaçlar için kullanılabileceğini ve acentelere gösterildiğini, ilgi gördüğünü anlatan Flewitt, ''Sadece Kuzey Amerika için siparişler 35 bin araca kadar çıktı. Kuzey Amerika olmasaydı çok ciddi sorunlarımız olurdu. Araç Kuzey Amerika'da ilgi çekiyor. Türkiye'deki, Avrupa'daki talep geri gelmeye başlarsa, Ford Otosan'da rekor rakamlar görmeye başlarız'' diye konuştu.

TANITIMDAN ÖNCE 1.000'İN ÜZERİNDE SATIŞ

Ford Otosan Genel Müdür Başyardımcısı Nuri Otay da Transit Connect'in pazar payını tüm Avrupa ve Türkiye'de artırarak ''liderler'' arasında yerini aldığını belirterek, ''Krizin, ÖTV indiriminin ortasında aracın tanıtımını yaparak, aracımıza ve müşteriler tarafından son derece beğeniyle karşılanacağına inancımızı gösteriyoruz'' diye konuştu.

Otay, yeni modelin satışını tanıtımla açtıklarını ve tanıtımdan önce 1.000 adedin üzerinde satış yapıldığını, bundan sonra da üretimin yetiştiği seviyede araç satmaya devam edeceklerini söyledi.

Araçla birlikte bazı aktiviteler sunduklarını ifade eden Otay, araçla birlikte yakıt indirimi uygulaması olacağını, aracın müşterilerinin OPET'ten yüzde 5 oranında yakıt indirimi kazanacaklarını ve aracını yenilemek isteyen Connect sahiplerinin, araç yenilemesinde kolaylık sağlamak amacıyla, artı 2 yıl daha garanti verdiklerini anlattı.

Otay, araca güvenlerinin ''tam'' olduğunu vurgulayarak, müşterilerden aldıkları ilk izlenimlerin de pozitif olduğunu, aracın görselinde önemli geliştirmeler olduğunu dile getirdi.

Soruları yanıtlarken Otay, aracın Amerika için olan geliştirmesinin detayında birçok değişiklikler olduğunu ve değişikliklerin ortaklaştırıldığını belirtti.

Otay, aracın yenilenmesiyle ilgili olarak Amerika işleriyle birlikte fikrin hızlandığını ve projenin yapılabilirliğinde, Amerika'nın olmasının rolü olduğunu söyledi.

Araçların üretim planlamalarının ekonominin bulunduğu noktaya göre değiştiğini vurgulayan Otay, ''Sadece Kuzey Amerika, artı bir pazardan dolayı 30-35 bin aralığında netleşir sayılar, ilk satışlar başladıktan sonra. Artı getirmesi bekleniyor'' dedi.

Otay, yenilemeyle birlikte Türkiye'deki pazar payında ve Avrupa'da pazar payında yeni bir rekabet getirmenin olumlu etkileri olacağını dile getirerek, ''Mayıs ayından itibaren fabrika full kapasite olarak Connect üretimine ulaşıyor ve full kapasite olarak önümüzdeki yıllarda devam edecek'' diye konuştu.

Şu an itibariyle 1.000 araç sattıklarını ve ilk ay üretimi olarak 1.500 aracı tamamladıklarını bildiren Otay, kriz şartlarına rağmen, Avrupa, Türkiye, Amerika pazarında artı talep olduğunu söyledi.

Otay, ''Amerika olmasaydı, Ford Otosan fabrikası ne durumda olurdu?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Bu 2 yıl evvel başladığı için, kriz ise daha 6 ay evvel başladığı için hipotetik olur bunun cevabı. Bunu düşünmedik hakikaten ama bugüne göre daha kötü olurdu o kesin. Bugüne kadarki Türkiye ve Avrupa'nın üretim merkezi olan bir şirket olarak önemli oranda etkilendik krizden, ama bugüne kadar hep bir yolunu yöntemini bulup, bizim bugünümüze de yarınımıza da önemli katkı sağlayan çalışanlarımızla yaşamayı becerdik.''

YENİ TRANSIT CONNECT

Geliştirme çalışmaları Türk mühendisler tarafından gerçekleştirilen ve üretimi Ford Otosan Kocaeli Fabrikasında yapılan Yeni Transit Connect, 22 bin 480 liradan başlayan fiyatlarla pazara sunuldu.

Yeni Transit Connect, Ford'un yeni nesil binek otomobillerinde de görülen kinetik tasarım felsefesi ile şekillenen iç ve dış hatlarının yanı sıra, ABS ve yol bilgisayarı başta olmak üzere Bluetooth ve Türkçe sesli kontrol sistemi, otomatik ön farlar, sensörlü yağmur silecekleri ve kendiliğinden kararan iç dikiz aynası gibi opsiyona sahip bulunuyor.

Araç, standart ön/arka fren, ABS ve sürücü hava yastığıyla, yokuş kalkış yardımı destekli ESP fren sistemi, yan hava yastıkları gibi opsiyonlarla güvenlik sunuyor. 1.8L Lynx motoruyla Yeni Transit Connect, 3 farklı motor seçeneğiyle (75 PS, 90 PS, 110 PS) sunuluyor.