kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

1 Mayıs

Geçen seneden bu seneye fark, "yaz" ile "kış" arasındaki fark gibi; "gece" ile "gündüz" gibi. Hele filmi iyice geriye sarıp, 1977'ye gidersek... O günkü kanlı 1 Mayıs'ın yerini, zaman zaman puslansa bile, gene de güneşli bir bayram sabahının aldığını görürüz.
Ders: Keçi inadı yerine, herkes bir adım geri atacak ve bir noktada buluşacağız.
Sadece 1 Mayıslar değil, işçi örgütleri de dünden bugüne çok değişti. Sözgelimi, DİSK. 12 Eylül öncesi DİSK yöneticileri, Süleyman Çelebi'nin çizgisinden ne kadar uzaktaydı. Veyahut bana öyle geliyordu. Geçirilen travmalar kolay kolay zihinlerden silinemiyor. Bu yüzden, hâlâ, DİSK'in uzlaşmacı tavrını, Süleyman Çelebi'nin güler yüzlü konuşmalarını yadırgıyorum.
Kanlı 1 Mayıs'ın hayaletinin, hâlâ peşimizi bırakmaması da doğal. Taksim'i işçi kortejlerine kısmen açarak, korkularımızı bu yıl bir nebze giderdik. Önümüzdeki senelerde, adım adım normalleşmeye yakınlaşacağız.
İnsanoğlu, ancak geçmişten ders alırsa doğruyu bulabilir. Geçen yıl başbakan, 1 Mayıs'ın tatil olmasına da karşı çıkmıştı. Taksim konusunda, orta yol arayıp, uzlaşma yerine, herkes kendi pozisyonunda ısrar etmişti. Polis orantısız güç kullanmıştı.
İşte, geçmişten ders alındığı için, tarih tekerrür etmedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın