kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit askere son görev

Neslihan KESKİN- SABAH/ İSTANBUL
02.05.2009
Lice'deki 9 şehitten sonuncusu da dün İstanbul'da toprağa verildi. Şehit oğlunu el sallayarak uğurlayan anne, "1 Mayıs'ta oradayım diyordu, işte geldi" diye ağladı..
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri tahrip gücü yüksek bombayı patlatmasıyla şehit düşen 9 askerden Piyade Er Murat Çavdar, son yolcuğuna uğurlandı. Sakinleştiricilerle ayakta durabilen gözü yaşlı anne Kezban Çavdar, "Komutanları oğluma 'askerlik düşecek' demiş. Oğlum çok sevinçliydi. '1 Mayıs'ta oradayım' diyordu. İşte 1 Mayıs'ta geldi'' diye feryat etti. Geçen çarşamba günü Abalı Köyü yakınlarındaki terörist eylemde şehit düşen Piyade Er Murat Çavdar'ın naaşı, önce Beykoz Paşabahçe Soğuksu Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi. Türk bayrakları ile donatılan şehit erin evinin bulunduğu sokakta toplanan vatandaşlar, cenazeyi 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganlarıyla karşıladı. Şehit annesi Çavdar, "Diğer askerlerimiz gülerek kavuşsun annelerine. Ben kavuşamadım. Teröristlerin annelerinin de yüreği böyle yansın. Gerekirse beni de alsınlar askere. Ben de giderim oğlumun yerine'' diye konuştu.

'NASIL KIYDILAR'
Ardından öğle vakti Büyük Selimiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin de katıldı. Şehidin babası Ergin ile annesi Kezban Çavdar, taziye için yanlarına gelenleri 'Şehitler ölmez' diye karşıladı. Şehit Murat Çavdar'ın anne ve kız kardeşlerini kadın binbaşı teselli etmeye çalıştı. Kezban Çavdar, "Benim yavruma ben kıyamıyordum. Onlar kıydı" diye feryat etti. Oğlu ile en son geçen pazar günü telefonda konuştuğunu dile getiren Kezban Çavdar, "Komutanları, oğluma 'askerlik düşecek' demiş. Oğlum da bunları bana söyledi ve çok sevinçliydi. Oğlum, '1 Mayıs'ta oradayım' diyordu. İşte 1 Mayıs'ta geldi'' diye konuştu.Gözyaşı dökmeyeceğini söyleyen baba Ergin Çavdar ise "Ben ağlamayacağım. Benim oğlum şehit oldu. Vatan, millet, devlet sağ olsun'' dedi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından tören mangasının taşıdığı şehit Murat Çavdar'ın ay yıldızlı naaşı 'Kahrolsun PKK' sloganları ve alkışlar arasında top arabasına yerleştirildi. Askeri bando eşliğinde bir süre Selimiye Kışlası'nda ilerleyen top arabasındaki cenaze daha sonra Edirnekapı Şehitliği'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.