kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Televizyonu unutup internetten izliyoruz

Timur Sırt
25.04.2009
2010 yılında bilgisayar ekranının karşısında kalma alışkanlığının televizyonu geçmesi bekleniyor. Özellikle videolar bilgisayar ekranında kalış süresini artırıyor..
Televizyon dizileri, filmleri veya bir önceki gece en çok konuşulan televizyon programı internetten defalarca izleniyor. YouTube "yasak olmasına rağmen en çok izlenen video sitesi olmaya devam ederken, günlük gazeteler ve geleneksel televizyon kuruluşları da web sitelerinde bolca video görüntülerini kullanmaya başladı. Ziyaretçilerin internet sitelerinde kalış süresini artıran video görüntüler artık HD kalitesini de yakalamaya başladı. Google sahibi olduğu YouTube ile rakiplerine fark atarken, rakiplerine açık ara öndefark atıyor. İngiltere'de bir televizyonda yetenek yarışmasına katılan Susan Boyle şöhreti asıl internette yakaladı. İnternette 100 milyondan fazla izlenen klip, Susan Boyle'nin peşinden sadece müzik firmalarını değil, internet sitelerinin de koştuğunu gösteriyor. Burada en büyük sorunun telif hakları olduğu ortaya çıkıyor. Pek çok video telif hakları olmadan görüntüleri kullanıyor.

YASAK YERLİLERE YARADI
Youtube.com video siteleri arasında yasağa rağmen en çok izlenen site olmayı başarırken yerli siteler de ilgi çekiyor. izlesene.com, alkislarlayasiyorum. com, timsah.com gibi siteler izleyiciler tarafından yüklenen videolarla izlenme oranını artırmış görünüyor. Uzmantv, televidyon.com gibi internet siteleri, günlük veya haftalık değişik konu başlıklarında hazırlanan özel videolarla dikkat çekiyor.
Haberin fotoğrafları