kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

SAT komutanının evi arandı üç astsubay gözaltına alındı

MUTLU ÇÖLGEÇEN ANKARA
02.05.2009
Orgeneral Başbuğ'un "Soruşturma başlatıldı" dediği Poyrazköy'e ilişkin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın çalışması derinleştirildi. Koramiral Öğütçü'den rapor istenirken, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ataç, Poyrazköy'de inceleme yaptı..
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ hafta başında düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Poyrazköy'deki olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ifade etmişti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın, Sualtı Taarruz (SAT) Grup Komutanlığı'nca eğitim alanı olarak kullanılan Poyrazköy'deki arazide bulunan silah ve mühimmatla ilgili bu soruşturmada, astsubaylar Halil C, Feridun A., ve Sadetten D.'nin gözaltına alınarak sorgulandığı, SAT Grup Komutanı Kurmay Yarbay Ali T.'nin evinde arama yapıldığı ortaya çıktı. Deniz Kuvvetleri'nin soruşturması kayıtlara, "Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Kurtarma Sualtı Komutanlığı Kontrolündeki Arazide Yapılan Kazılarda Çıkanlar Çerçevesinde Yürütülen Soruşturma" diye geçti. Hukuki ve idari olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, ismi daha önce Ergenekon soruşturmasıyla gündeme gelen Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ali Feyyaz Öğütçü'den rapor istedi. Oramiral Ataç, SAT Grup Komutanlığı'nca kullanılan Poyrazköy'deki arazide incelemelerde bulundu. Ataç kazı yapılan alanları tek tek inceledi.

4 ASKER TUTUKLANMIŞTI
Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün talimatıyla yapılan Poyrazköy'deki kazıda ortaya çıkan silah ve mühimmatla ilgili olarak emekli Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe ve Deniz Binbaşı Emre Onat ile Deniz Binbaşı Eren Günay, tutuklanmıştı. Tutuklama gerekçesi, 'terör örgütüne üye olmak, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi' olarak ifade edilmişti.