kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çöllerden yükselen cennet: Dubai

AA
Giriş Saati : 25.04.2009 11:19
Güncelleme : 25.04.2009 11:35
Arap Yarımadası'nda yer alan Dubai, Arap gelenekleriyle batı kültürünün iç içe geçtiği, masmavi denizi, çöl safarisi, lüks otelleri, ışıl ışıl gökdelenleri ve cazip alışveriş olanaklarıyla adeta bir turizm cenneti...
Dubai, 1.4 milyon nüfusuyla Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyısındaki Birleşik Arap Emirliklerini (BAE) oluşturan yedi emirlikten biri. Dubai nüfusunun yüzde 90'ına yakını ise yabancılardan oluşuyor.

Turistler, bu çöl emirliğinde, kayak ve golf pistlerinden, gece kulüplerine, kafelere, lüks restoranlara kadar çok sayıda sürprizle karşılaşıyor.

Dubai, özellikle kuzey yarım kürede çetin kış şartları yaşanırken sıcak havası ve cazibesiyle turistlerin akınına uğruyor. Nüfusun büyük bölümünü Hintliler, İranlılar ve Araplar oluşturuyor. Çölün ortasındaki bu cennette hemen hemen her milletten insanı görmek mümkün.

GELENEKSEL VE MODERN YAŞAM YAN YANA


Çeşitlilik, kıyafetlere de yansıyor. Arap erkekleri geleneksel giysileri içinde bembeyaz dolaşırken, kara çarşaflar içindeki kadınlar peçelerinin kenarına işlettikleri sim ve boncuklarla kendi üsluplarınca farklılık ve şıklık yaratıyor.

Üstelik bembeyaz entarili Arap ile kara çarşaflı kadın el ele yürüyor, çok sayıdaki alışveriş merkezindeki, dünyanın en ünlü markalarının bulunduğu mağazalarda birlikte alışveriş yapıyor, ünlü restoranlarda baş başa yemek yiyor. Yani Dubai'de birçok Arap ülkesinin aksine kadın, erkeğin arkasında değil yanında yer alıyor.


BİRBİRİNDEN GÜZEL DUBAI FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...


ÇÖLDE SAFARİ KEYFİ

Dubai'de gökdelenlerin başdöndürücü atmosferinin arasında uçsuz bucaksız çölde yapılan aktiviteler de şaşırtıcı.

Kum kayağı, cip safarisi, deve gezintileri, Hacer dağlarındaki yemyeşil vadilerde yüzme keyfi, çölde barbekü geceleri, bedevi köylerini ziyaretler bunlardan bazıları.

DÜNYACA ÜNLÜ RESTORAN VE BAR ZİNCİRLERİ

Gastronomi de çeşitlilikten payını almış durumda. Her zevke uygun, kaliteli ve uygun fiyata lezzetleri tatmak mümkün. Dubai, Arap usulü bol baharatlı yemekleri ve dünya mutfaklarını temsil eden şık restoranlarıyla turistlere hizmet veriyor. Özellikle ''Hurma dolması'', tatlı ve peynirli bir sosla birlikte farklı bir lezzet oluşturuyor.

Gece eğlencesinde bar ve otellerde içki tüketimi serbest. Katı kuralları bulunan Araplar, Dubai'de dünyanın dört bir yanındaki ünlü bar ve restoran zincirlerinin açılmasına izin veriyorlar.

Ayrıca Dubai ve Jumeira Beach bölgesinde ''Planet Hollywood'' gibi dünyaca ünlü eğlence mekanlarını bulmak mümkün.

''ALAATTİN'İN SİHİRLİ LAMBASI...''


Dubai'de ışıklandırılmış masalımsı görünümde modern, lüks ve yüksek kuleler bir gökkuşağı tarlası gibi her gün çoğalıyor. Dünyanın sadece hayal edebileceği gökdelen projeleri ''Alaattin'in sihirli lambası''ndan çıkar gibi her gün okyanus ve çöl üstünde yerini alıyor.

Buralardaki milyon dolarlık residence ve lüks villalar ise kapış kapış satılıyor.

Altı şeritli yollarla ağ gibi örülen şehir, rengarenk ışıklandırmasıyla masallardaki kentleri çağrıştırıyor. Ancak gündüz aralıksız devam eden inşaat çalışmaları akşamları da durmak bilmiyor.

''YELKEN OTEL'' DUBAİ'NİN SİMGESİ


Dubai'nin simgesi olan ''Yelken Otel'' diye de adlandırılan 7 yıldızlı Burj Al Arab oteli son derece lüks ve teknoloji harikası.

Bu otelde konaklamak epey pahalı olsa da önünde fotoğraf çektirmek serbest. Ancak bu lüks otel randevu alınarak ve 40 dolar karşılığında gezilebiliyor.

Özel suitlerde görevliler 24 saat hizmet ediyor. Otelden görünen manzara ise büyüleyici.

BİR MİMARLIK HARİKASI: ''PALMİYE ADASI''

Hurma ağacı görünümünde tasarlanan ve ''Dünyanın Sekizinci Harikası'' olarak nitelendirilen ''Palmiye Adası'', Dubai'nin en büyük yapay ada projesi. Binlerce insanın arı gibi çalıştığı bir mimarlık harikası.

Villalar ve lüks otellere ev sahipliği yapan adada, ''Venedik kanalları'', ''Japon bahçeleri'', ''Brezilya yağmur ormanları'' gibi mekanlar yeniden yaratılmış. Adaya helikopter ve teknelerle ulaşılabiliyor.

Dubai'de 5 yıldızlı sayısız otel seçeneği bulunuyor. Emirates Kuleleri daha çok şehre yakın olmak isteyenlerin tercihi.

The Jumeirah Hotel, Burj Al Arab Oteli ile karşı karşıya ve oldukça hareketli. Al Maha Desert Resort, Shangri-La Hotel ve Le Royal Meridien Beach Resort&Spa ise diğer gözde oteller arasında yer alıyor.