kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hızlı internet rekabeti dizüstünde alevlendi

TİMUR SIRT
19.04.2009
Turkcell hızlı internet yarışına 3N hizmeti başlamadan mini dizüstü bilgisayar kampanyası ile ilk adımı attı. Türk Telekom, 9 günde 18 bin mini dizüstü bilgisayar satarak karşılık verdi..
Türk Telekom, Turkcell'in Temmuz ayı sonunda 81 ilde başlatacağı 3N mobil hızlı internet servisine, TTNet'in 4 bin noktada sunacağı" Uçan İnternet" ve Avea'nın 3N servisiyle yanıt verecek. Yarış sadece internet erişimi ile değil, dizüstü bilgisayar kampanyaları ile çoktan başladı. İlk dizüstü bilgisayar paketi Turkcell'in mini dizüstü bilgisayarı ile geldi. Turkcell, interneti içinde 'HP CompaqMiniNote 701'i 1 GB'lık mobil internet'le birlikte ayda 69 TL'ye Turkcell satış noktalarında satışa sundu. Türk Telekom'un yeni "NeTTbook" kampanyası ile 24 ay süresince ayda 29.90 TL ödeyerek LG X110 model bir netbook bilgisayar sahibi oluyor. Ödemeler telefon faturası ile gerçekleştiriliyor. Kampanyalarda öne çıkan iki ürün de mini dizüstü bilgisayar olarak seçilmiş. Turkcell yetkilileri 3 haftada 3 haneli rakamları geçtiklerini söylerken, Türk Telekom ilk 20 binlik siparişin 18 bininin 9 günde satıldığını ifade ediyor. Her iki şirket satış için kendi satış noktalarını kullanıyor. Türk Telekom yetkilileri satışın kendi bayi kanalına moral verdiğini söylüyor.

İNTERNETİ İÇİNDE DİZÜSTÜ
Turkcell SIM kart ve interneti içinde gelen mini dizüstü kampanyasında kurumlara da satış yapmayı hedefliyor. Ayda 1GB kotalı internet paketi de sunulan mini dizüstü bilgisayar paketi bir dizüstü bilgisayar kullanıcısının tüm ihtiyacını karşılıyor. Genelde ikinci dizüstü için kullanılan mini dizüstü bilgisayarlar pek çok kullanıcının aylık elektronik posta alışverişini ve interentte gezinmesini sağlıyor. Mayıs ayında TTNet'in dizüstü bilgisayar kampanyası ise "Uçan İnternet" paketi ile birlikte satılması bekleniyor. TTNet abonelerinin başvurabilceği uçan internet ve dizüstü bilgisayar paketine Türk Telekom'un kampanyasına benzer fiyattan ulaşabilecek.