kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Oracle Sun'ı satın alıyor

SABAH İNTERNET
Giriş Saati : 20.04.2009 17:16
Güncelleme : 20.04.2009 17:56
Oracle Corporation bugün ünlü yazılım firması Sun Microsystems'ı hisse başına 9.50$, toplamda ise 7.4 milyar Amerikan doları karşılığında satın alacağını duyurdu...
Oracle'la yapılan bu anlaşma, IBM'in Sun'ı satın almaya vazgeçmesinden iki hafta sonra geldi. "pctime.com.tr" nin haberine göre Sun yönetimi IBM'in hisse senedi rakamını 10 US dolardan, 9.40 US dolara indirmesi konusunda ayak diredi. Ancak bugünkü teklife bakıldığında Sun'ın Cuma günü kapanan hisse bedeli 6.69 US doların, yüzde 42 üzerinde bir fiyat sunuluyor.Oracle ve Sun, ortak yaptıkları basın açıklamasıyla, anlaşmanın toplam maliyetinin 5.6 milyar dolara geleceğini duyurdular.

Sun'ın hissedarlarının onaylaması durumda satın alma işlemi yaz aylarında tamamlanacak.

Oracle'ın kurucusu ve yöneticisi Lawrence Ellison ile, Sun'ın kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Scott McNealy, son 20 yıl boyunca Silikon Vadisi'nin en yakın müttefikleri oldular. Her iki şirket de internet dünyasının yükselen yıldızları oldular ve her iki şirket de Microsoft'a karşı amansız bir rekabet savaşı sürdürdüler.

Oracle, kendi veritabanı yazılımlarının üzerinde çalışacağı sunucular için eskiden Sun'la çalışırken, son yıllarda HP ve Dell'i tercih etmeye başlamıştı. Bu adımla, birlikte çalıştığı bu firmalara rakip olmanın yanısıra, Sun'ın diğer yazılımları olan (geçen yıl 1 milyon dolar'a Sun tarafından satın alınan) MySQL ve OpenOffice.org yazılımlarıyla IBM'in de yazılım departmanını direkt karşısına alıyor.