kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte yeni isimler

02.05.2009
Bülent Arınç: 1948 Bursa doğumlu. Ankara Hukuk Fakültesi'nden mezun. İlk olarak 1995'te Refah Partisi'nden Manisa milletvekili olarak Meclis'e girdi. Partisinin kapatılmasının ardından Fazilet Partisi'ne geçti. 2001'de AK Parti'nin kurucuları arasında yer aldı. TBMM Başkanlığı yaptı. Evli ve iki çocuk babası.

Cevdet Yılmaz: 1967 Bingöl doğumlu. ODTÜ Kamu Yönetimi Bölümü'nü bitirdi. Doktorasını Bilkent Üniversitesi siyaset bilimi ve kamu yönetiminde tamamladı. Başbakanlık DPT Müsteşarlığı'nda Planlama Uzman Yardımcısı ve AB ile İlişkiler Genel Müdürü olarak çalıştı. 23. Dönem'de Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi ve Parlamentolararası Birlik Türk Grubu Başkanı oldu. Evli ve iki çocuk babası.

Nihat Ergün: 1962 İzmit doğumlu. Siyasete kapatılan RP'de başladı. 1994-1999 arasında Kocaeli'nin Derince ilçesinde belediye başkanlığı yaptı. 2002'de AK Parti'den milletvekili seçildi. AK Parti'nin ilk kongresinde MKYK üyeliğine, ardından da yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığına getirildi. Daha sonra grup başkanvekili oldu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu.Evli ve 4 çocuk babası.

Sadullah Ergin: 1964 Hatay doğumlu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. Kapatılan FP'deki Recai Kutan ile Abdullah Gül arasındaki genel başkanlık yarışında Gül'e destek verdi. AK Parti'nin Meclis Grup Başkanvekilliğini yaptı. Anayasa değişikliği çalışmalarının mimarları ve AK Parti hakkındaki kapatma davası sırasında da savunmayı hazırlayanlardandı. "Ali dibo" iddiaları sırasında eleştirildi. AK Parti'nin kurucularından.

Selma Aliye Kavaf:1962'de Denizli'de doğan Kavaf , Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığına oturan bir diğer kadın vekil oldu. AKP Kadın Kolları Başkanlığı'ndan milletvekili koltuğuna oturan Kavaf, kabinenin ikinci kadın bakanı oldu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi mezunu olan ve öğretmenlik yapan Kavaf, evli ve 1 çocuk annesi.

Mustafa Demir: 1961 Trabzon doğumlu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ni bitirdi. MÜSİAD üyeliği ve yöneticiliği yaptı. Atakum Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulundu. Milletvekili olduktan sonra Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. Son seçimlerden sonra aynı Komisyon'un başkanlığına yeniden seçildi. Demir, evli ve 5 çocuk babası.

Ahmet Davutoğlu: 1959 Konya doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve Siyaset Bilimi Bölümü mezunu. Dokto-rasını Siyaset Bilimi ve Uluslar-arası İlişkiler bölümünde yaptı. 1993'te doçent, 1999'da profesör oldu. Beykent Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler Bölümü Başkanlığı yaptı. Başbakanlığı döneminde Abdullah Gül'ün 'Başdanışmanı' oldu. "Ritmik diplomasi"nin isim babası olarak biliniyor.

Ömer Dinçer: Üniversite kökenli. Beykent Üniversitesi'nde Rektör yardımcılığı yaparken, Başbakan Erdoğan kendisini Başbakanlık Müsteşarlığı'na getirdi. Gerek kitaplarındaki tespitleri gerekse sözleri AK Parti hakkındaki kapatma davasının iddianamesine kadar girdi. İsminin en çok gündemde kaldığı diğer konu da "intihal" iddiası oldu. Bu iddia sonunda, YÖK tarafından "öğretim üyeliği yapma" hakkı elinden alındı.

Taner Yıldız: Revizyon öncesi yapılan tahminlerde en çok tutan isim. 1962 Yozgat doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Kayseri Elektrik Üretim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Evli ve 4 çocuk babası.