kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Yapma Sevilay!..

BEN resmi görmedim. Son zamanlarda artan bir ilgiyle okur olduğum Sevilay (Yükselir) yazmasa haberim de olmayacaktı. Başlık ilgimi çekti.."Devleti haber ajansının devletin bakanına yaptığı ayıba bak!."
Siz merak etmez misiniz?..
Bir nefeste okudum. Devletin Bakanı Egemen Bağış. İstanbul'da bir belediyeyi ziyaret ediyor. Kapıda birisiyle karşılaşıyor. İki laftan sonra öğreniyor ki adam doktordur.. "Aman doktor iyi ki buradasın, Kendimi iyi hissetmiyorum, bana bir bak" diyor. Doktor da bakıyor, ayaküstü.. "Dilinizi çıkarın" diyor..
Devletin bakanı, sokakta rastladığı doktora dilini çıkarınca da, olayı izleyen gazeteci deklanşöre basıyor..
Nerden bakarsan haber.. Nerden bakarsan foto muhabirliği.. Nerden bakarsan hoş.. Nerden bakarsan insanı güldürür, ama acı acı güldürür..
"Şimdi bunun nesi haber, bunun nesi haber fotoğrafı" dedin mi.. Hele de bu fotoğrafı çekip yayına koyanın devlet ajansı olduğunu ileri sürüp eleştiri dozunu ikiye katladın mı, asıl o zaman sen ayıp edersin Sevgili Sevilay.
Ben bu gazeteyi yönetseydim, o fotoğrafı manşete yarım sayfa koyardım.
İnsanların tesadüfen rastladıkları uzmanlardan, mesela kokteylde, mesela galada, mesela plajda, aslında adamın profesyonel işi konusunda "Bedava" danışmanlık istemeleri, dünyanın her yerinde mizah konusudur. Bu konuda yüzlerce karikatür, binlerce fıkra vardır.
Şimdi sıradan biri de değil, bu ülkenin, hatta isterse ülke dışının, hatta eşinin Rabbinden işaret gelirse mesela Cleveland'ın hastaneleri de emrinde bir bakan, sokakta rastladığı bir doktora "Beni muayene et" diye dilini çıkarırsa ve bu haber, bu fotoğraf değilse, ben 52 yıl boyunca bu işi boşuna yapmışım demektir.
Anadolu Ajansı'nı bu resmi yayına koyduğu için kutlarım.. Bu fotoğrafı çekene ayrı ödül verilmesini dilerim. Resmi, AA dağıttığına göre, bize de gelmiş demektir. Böyle hoş bir fotoğraflı haberi bizimkilerin niçin kullanmadığını da doğrusu çok merak ederim..
Sevgili Sevilay, fotoğraf hangi gazetelerde çıktı, bana söylesene, arşivden buldurup bakayım.. Vallahi merak ettim!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın