kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Cinsel sağlığınız için bu hataları yapmayın

01.05.2009
Tuvaletten çıkınca poponuzu çok sıkı bastırarak temizlemek ve bikini bölgesi kuruluğunu parfümlü losyonlarla gidermeye çalışmak; cinsel sağlığı kötü etkiler..
Kadınların cinsel sağlıklarıyla ilgili en ufak hataları, hiç beklenmedik bir anda ciddi enfeksiyonlara neden olabilir. Yılda bir kere jinekoloğa gidip, gerekli testlerden geçmek ise çok ciddi rahatsızlıklardan korur. Bu gerçekten yola çıkan Cosmopolitan dergisi; 'kadınların en sık yaptığı' cinsel sağlık yanlışlarını sıraladı:

* PARFÜMLÜ LOSYON
Bikini bölgesinde cilt çok hassastır. Ağda ve tıraş, bu bölgede cildin çok fazla kurumasına sebep olur. Birçok kadın bu kuruluğu gidermek için nemlendirici kullanır. Bu çok yanlış bir davranıştır çünkü; kimyasal maddeler içeren parfümlü ürünler vajina bölgesini tahriş eder. Ayrıca birçok parfümlü losyon, bakterilerin oluşmasına sebep olan şekerli maddeler içerir. Bu da mantar enfeksiyonu riskini artırır. Cinsel sağlığınız için bikini bölgesine parfümsüz ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz!

* KORUNMASIZ SEKS
Doğum kontrol yöntemi olarak prezervatif kullanmak ilişkinin en heyecanlı anında çiftlere zor gelebilir. Geri çekme ya da takvim yöntemi ise 'beklenmedik bir hamilelik' riskine zemin hazırlayabilir. Bu yüzden korunmalı ilişki yaşayın. Doğum kontrol hapı (doğru kullanıldığında yüzde 99 koruma sağlar) veya prezervatif (yüzde 98 etkilidir) gibi yöntemler mutlu bir cinsel yaşam için gereklidir.

* YANLIŞ TEMİZLİK
Bikini bölgenizde eğer bir zedelenme hissediyorsanız, temizlenme yönteminizi bir kere daha gözden geçirin! Temizlerken bölgeyi çok bastırmak, tuvalet kağıdının cildin çatlaklarının içine girmesine ve bakteri oluşumuna neden olur. Bu bölgeyi tuvalet kağıdıyla hafif vuruşlarla önden arkaya doğru temizlemelisiniz. Aksi şekilde, arkadan öne doğru temizlendiğinde bakteriler ön tarafa bulaşabilir.