kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Gaziantep'teki annemi çok özlüyorum!

01.05.2009
Ceylan Akkulu 'Bir Şarkısın Sen' için Gaziantep'in küçük bir köyünden kalkıp gelmiş. Babasıyla birlikte çobanlık yapıyor. İki yaşından beri şarkı söyleyen Ceylan, "Ailecek, hepimizin sesi güzel" diyor. Hatta Ceylan'ın 'Aşık Mustafa' lakaplı babasının annesine yazdığı bir uzun hava da var. Türk Halk Müziği ozanlarını ve eserlerini gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen Ceylan, Aşık Veysel hayranı olduğunu söylüyor.

* 14 yaşındayım, 8. sınıftayım. Gaziantep'te küçük bir köyde yaşıyoruz. Beş kardeşiz. Babam çobanlık yapıyor. Çok mutlu bir ailem var.

İYİ Kİ GELMİŞİM!
* Bu programa katılmamı özellikle öğretmenlerim çok istedi. Aslında ben katılmak istememiştim. Çünkü elemeleri geçemeyeceğimi düşünüyordum. Kendime güvenmiyordum. Ama iyi ki de gelmişim.

* İstanbul'a babamla birlikte geldim. 22 Şubat'tan bu yana İstanbul'dayım. Köyde insanlar birbirlerine karşı daha sıcak. Köyle kent arasında çok büyük fark olduğunu gördüm.

* İstanbul'a aslında ikinci gelişim. Daha önce 'Halkın Yıldızları' yarışmasına katılmak istemiştim. Elemerine geldim ama o zaman yaşım küçük olduğu için kazanamadım.

* Annemden ilk defa bu kadar uzun süre uzak kalıyorum ve onu çok özlüyorum. O da beni özlüyormuş. Zaten beni televizyonda görünce de ağlamış.

TÜRKÜ SEVİYORUM
* İstanbul'da Kayışdağı'nda bir ilköğretim okuluna devam ediyoruz. Arkadaşlarımızla kaynaştık. Alıştım artık! Gün geçtikçe birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Arkadaşlarım en çok programı merak ediyor ve hep sorular soruyorlar.

* Türk Sanat Müziği'ni de seviyorum ama en çok türkülerimizi seviyorum. Aşık Veysel'i ve Pir Sultan Abdal'ı seviyorum.

* Bu yıl konservatuvar sınavlarına gireceğim. Saz çalmak istiyorum.

* Evde yemekleri şu anda babam yapmak zorunda kalıyor. Ben de ona yardım ediyorum. Programdaki arkadaşlarımdan en çok Berna ve babasıyla görüşüyoruz. Onlarla birlikte çiğ köfte yoğuruyoruz.