kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Türkler en çok pazar öğleden sonraları alışveriş yapmayı seviyor

01.05.2009
Yapılan bir araştırmaya göre Türkler, alışveriş yapmak için pazar günlerini tercih ediyor. Bir şey alırken eşlerinin fikrini almayı ise ihmal etmiyor ..
Visa Europe tarafından tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını belirlemek amacıyla düzenlenen araştırmanın sonuçları açıklandı. Türkiye, Polonya, Yunanistan ve İngiltere'de yapılan araştırmaya göre Türkler; diğer ülke vatandaşlarından farklı alışveriş özellikleri sergiliyor. İşte araştırmaya göre Türkler'in alışverişte tercihleri...

* Alışveriş için en uygun zaman perşembe sabahı Araştırmaya katılan Türk tüketiciler, gıda ve giyim alışverişi için en az perşembe günleri sabah saatlerini tercih ediyor. Bu da, perşembe sabahlarının, alışverişin sorunsuz ve engelsiz yapılabilmesi için en ideal zamanlama olduğunu gösteriyor.

* En çok pazar öğleden sonraları tercih ediyoruz Türkler, gıda ve giyim alışverişleri için en müsait zamanın, pazar günleri öğleden sonra saatleri olduğunu söylüyor. İngilizler öğle tatillerini, Polonyalı ve Yunan tüketiciler ise akşam saatlerini alışveriş için değerlendiriyor.

* Kuyrukta zaman kaybetmek istemiyoruz Türk tüketicilere göre alışveriş esnasında en rahatsız edici durum kuyrukta beklemek. 18-24 yaş arası tüketicilerin yüzde 30'undan fazlası kuyrukta bekleyerek zaman kaybetmek istemiyor.

* Gıda alışverişi haftada bir kez yapılıyor Türk, İngiliz ve Yunan tüketiciler haftada bir kez, Polonyalı tüketiciler ise günlük olarak gıda alışverişi gerçekleştiriyor.