kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
YÜKSEL AYTUĞ

Cennet Mahallesi'nde Akasya Durağı (!)

Fleurette Farquharson adlı okurumuz, son derece ilginç bir ihbarda bulunuyor. İddialarını araştırdım. Aynen yayınlamakta bir sakınca görmüyorum. İşte o mesaj: "Dün akşam Kanal D'de yayınlanan Akasya Durağı'nın yeni bölümünde adeta Cennet Mahallesi'nin tekrarını izledim. Şöyle anlatayım: Cennet Mahallesi'nin eski bölümlerinden biri ile Akasya Durağı'nın bu bölümü neredeyse birbirinin kopyası. Akasya Durağı: Zengin bir adam köpeğini kaybeder ve bulana para ödülü verecektir. Cennet Mahallesi: Zengin bir adam köpeğini kaybeder ve bulana para ödülü verecektir.
A.D.: Sinan'ın bulduğu köpek, zengin adamın köpeğiyle aynı cinstir.
C.M.: Pembe'nin bulduğu köpek, adamın köpeğiyle aynı cinstir. A.D.: Kaybolan köpek Almanca emirleri yerine getirdiği ve Almanca bildiği için Sinan köpeğe Almanca öğretir.
C.M.: Kaybolan köpek İngilizce bilmektedir. Köpeğe İngilizce öğretilir.
A.D.: Köpek sahibine götürülüp para alınacakken, zengin adam, köpeğin bulunduğunu söyler ve geri dönerler.
C.M.: Yine aynı şekilde köpek önceden bulunmuştur ve aynı şekilde elleri boş dönerler. Buraya kadar izledim. Bütün olacakları bilerek, buraya kadar senaristi aynı mı diye şüphe ettim ama sonrasında artık kesin bir şey var dedim. Çünkü:
A.D.: Köpeği yolda gördükleri birine verirler ve bir gün sonra o verdikleri adam köpeği zengin adama bir şekilde götürüp, para ödülünü almıştır.
C.M.: Aynı şekilde sokakta görüp, köpeği verdikleri adam para ödülünü kazanır ve televizyona çıkar.
NOT: Cennet Mahallesi dizisinin söz konusu 41. bölümü iki yıl önce Show TV ekranlarında yayınlanmış. Gerçekten de öykü, Akasya Durağı'nın 34'üncü bölümündeki hikaye ile birebir örtüşüyor. İki diziyi de aynı yapım şirketinin hazırlaması ve iki dizide de benzer kadroların görev alması, 'intihal' için bir mazeret olmamalı bana göre...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın