kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mayıs 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELVAN DEMİRKAN

Bu bahar aşkı alıştığınızdan daha farklı yaşayın...

Geçtiğimiz hafta birkaç günlüğüne İstanbul'daydım... Nisan sonunda kıştan kalma dört soğuk güne denk gelsem de, ılık bir yaz yağmuru ile iliklerime kadar ıslandığım hissi ile dolaşıyordum sokaklarda bu sefer. İstanbul'da bahar bir başka oluyor... Baharın dayanılmaz hafifliği ile üstünüzdeki o kıştan kalma kasveti şöyle bir silkinip atarsınız, içiniz coşku ile dolar ve aşık olmak istersiniz ya... Bu baharda aşkı alıştığınızdan farklı bir şekilde yaşamayı düşündünüz mü? Düşünceler, yorumlar, endişeler, tecrübenizin üzerine dökülmeden, birlikte olduğunuz anı, sevgiyi olduğu gibi yaşayabilir misiniz?

RUHUN GIDASI OLUR
Korkularınızın, beklentilerinizin, yargılarınızın ötesinde, belirsizliğin içinizi kemirmesine izin vermeden yaşayabilir misiniz aşkı? Kalpten, kalbe... O anki tecrübenizle bir olmanız, bütünleşmeniz... İçinde bulunduğunuz anı tümüyle algılayabilmeniz. Düşünceleriniz de bu tecrübenin bir parçası olabilir ama sadece düşünce ile bu kadar dolu fark edebilmenize imkan yok. İnanın o anları yaratmak ve benimsemek, ruhunuzun gıdası olur... Ben farklı yaşadım dört günümü İstanbul baharında... Hava soğuk ve kasvetliydi ama baharın renkleri ve kıpırtısı ile benim içimdeki kıpırdanma rastlaşınca; her şeyi an be an, gördüğümü, hissettiğimi, nefes aldığımı fark ederek yaşadım... Kaldığım evin bahçesindeki o mor çiçeklerin muhteşemliğini her önünden geçtiğimde fark ederek, fark edeni takdir ederek yaşadım... Bu dünyada her şeye sahip ol, ama kapının önündeki o mor çiçekleri fark etmiyorsan mutlu olmana imkan yok.

GÜÇLÜ BİR ENERJİ
O muhteşem Boğaz manzarasının önünde, keten renkli koltuğa gömülmüş otururken; geçmişin kırgınlığı ve suçluluğunu didiklemeden, geleceğin hesabını yapmadan ve endişesini hissetmeden sadece yaşadığım anı hissedebildim... Aşk çok güçlü bir enerji... Eğer bu enerjiyi nasıl kullanacağınızı bilmezseniz, çok sancılı bir tecrübe sizi bekliyordur. Onun için bu bahar aşkı alıştığınızdan farklı yaşayın. Çoğu zaman sevginin en güzel anı, kelimelerin olmadığı anlardır. Gözlerine bakabilmek, gülümsemek, kucaklamak...

UNUTAMAZSINIZ...
Öyle bir kucaklayın ki birbirinizi; kelimelerin gürültüsüne kapılmadan, varlığınızın sessizliği ile... Karşınızdaki korkularınızı, arzularınızı sözlerinizden değil, gözlerinizden anlasın... "O kadar anlamlı bakıyorsun ki, bir şey söylemene gerek yok" diyebilsin. Bir şey söylenmese de o an biliyorsunuz ki; görülüyorsunuz, hissediliyorsunuz, takdir ediliyorsunuz. Bu dünyada hiçbir şey ama hiçbir şey size kendinizi daha iyi hissettiremez, daha fazla huzur veremez. Böyle bir anı hayatınızın sonuna kadar taşırsınız. Unutamazsınız. Sezgisel olarak bilirsiniz, vücudunuz bilir, ruhunuz bilir... Çünkü anlamı büyüktür, değeri vardır, çok şeyi açığa döker. Ne yazık ki bu anları tümüyle kavrayabilen çok az kişi var. Çoğumuzda ise böyle bir an bile yok. Hesap yapmadan, oyun oynamadan, kendi gerçeğinizi saklamadan, korku ve beklentilerinize esir olmadan, olduğunuz gibi... Bu bahar aşkı alıştığınızdan farklı yaşayın...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın