kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

"Darbeci barındırmayız"

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, basın toplantısında, darbecileri Türk Silâhlı Kuvvetleri'nin bünyesinde barındırmayacaklarını açıkladı. Ama ortada, aklımızı kurcalayan bir durum var. Halen muvazzaf olan subaylarla ilgili kendilerine intikal etmiş talepler hakkında acaba nasıl bir işlem yapılıyor? Sözgelimi, 9 Temmuz 2008'de, Savcı Zekeriya Öz, bazı isimleri Genelkurmay Başkanlığı'na bildirmişti. Bu isimler arasında, Korgeneral Bekir Kalyoncu, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, Tümamiral Ali Deniz Kutluk, Tuğamiral Cem Gürdeniz ve Albay Serdar Okan Kırçiçek vardı. İsimler, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan kişilerin ifadeleri ve savcılıkta bulunan kanıtlar doğrultusunda belirlenmişti. 30 Ağustos 2008'de, sadece Tümamiral Ali Deniz Kutluk emekli edildi. Korgeneral Bekir Kalyoncu ve Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü 'nün durumunda bir değişiklik meydana gelmedi. Tuğamiral Cem Gürdeniz, tümamiral; Albay Serdar Okan Kırçiçek ise, tuğamiral oldu.
Savcılığın her bildirdiği isim mutlaka suçlu anlamına gelmez ama acaba, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde bir soruşturma yapıldı mı? Bunu sormamın sebebi, son olarak Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi'nden çıkan bir belge. 29 Nisan tarihli yazımda da belirttiğim gibi, "Saygıdeğer Hanımefendim" diye başlayan ve dernekle gizli bir ilişkinin varlığını ortaya koyan bu belgenin altında Tuğamiral Serdar Okan Kırçiçek'in imzası var.
Amacımız katiyen ordumuzu yıpratmak değil. Çünkü şeffaflık talebi ve açıklık, tam aksine, güvene dayanan bir zeminin oluşmasına katkı sağlayacaktır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın