kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Naravenya'nın başbakanı

Elimde, "Sadece Başbakan okusun" isimli bir kitap var. (Kashna Kitap Ağaç -Tel: 0212/ 573 34 53) İsmi, ilgimi çektiği için, şöyle bir karıştırdım. Önemli bir makamda bulunan insanlara, kendisini fazla önemsememesi mesajı veriliyor.
Naravenya Cumhuriyeti'nin Başbakanı'na bir gün, "Akıl Almaz Adam" imzalı bir mektup gelir. Mektuptan bazı satırlar: "Merhaba incir çekirdeğinin içindeki büyük adam. Ne o, çok mu sinirlendin? Eee haklısın. Ne de olsa imparatorsun ya, kralsın ya. Etrafında sana büyük adamsın diyen milyonlar var ya... Oysa sen de herkes gibi bir insansın. Başbakan olduktan sonra ne değişti ki? Hâlâ banyoda kalınca, parmaklarının ucu buruşmuyor mu? Tırnakların uzamıyor mu? Acıkmıyor musun? Ayağın kayınca düşmüyor musun?.. Seni öyle zehirlediler ki, söylediğin bir şeyin yanlış olduğunu sen bile bilmiyorsun artık. Sen, doğru söylediğinde, düşünmeden doğru dediler. Yanlış söylediğinde de doğru dediler. Bana ise hep yanlışsın dediler.
Böylece sen doğruyu aramaya hiç ihtiyaç duymadın; bense her dediğim yanlış kabul edildiği için, hep doğruyu bulmaya çalıştım..."
Mektupta Başbakan'a bu konuda bir de deney yapması öneriliyor: "Bir danışmanını çağır. Ona, yanlış bir şey söyle. Bu hususta beni en iyi sen anlarsın gibi cümlelerle de süsle. Bak, gör nasıl cevap alacaksın."
Başbakan, danışmanı Olorto'yu çağırıyor:
- Aklıma harika bir fikir geldi. Beni en iyi anlayan adam sensin. Bu yüzden, seninle paylaşmak istedim.
- Buyurun efendim; emredin.
- Her yıl dünyada moda değişiyor, renkler değişiyor; ama bizim bayrağın rengi hiç değişmiyor. Diyorum ki, her sene bayrağımızı moda olan renklere boyasak. Bir sene eflatun, ertesi sene sarı...
- Çok doğru söylüyorsunuz efendim. Fevkâlade parlak bir fikir, derhal gündeme almalıyız.
Her makam sahibinin, bu hikâyeden alacağı dersler var. Tabii çevresindeki danışmanlarının da.
Not: Hiçbir başbakanı ya da danışmanını kastetmediğimi özellikle belirtirim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın