kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Soyalı yoğurtlu kebap

Malzemeler
*
Yarım paket soya kıyması
* 2 adet soğan
* Yarım demet maydanoz
* 6 çorba kaşığı un
* Kimyon ve yenibahar
* Birer tutam karabiber
* Tuz
Soya kıymasını 10 dakika haşlayıp, süzün. Soğuduktan sonra suyunun tamamen gitmesi için yeniden süzün. Soya kıymasını geniş bir kaba alıp, üzerine rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, un, tuz ve baharatları ekleyip, yoğurun. Harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Bir pideyi kuşbaşı iriliğinde kesip, servis tabağına yayın. Köfteleri pidenin üzerine alın. Üzerine sarmısaklı yoğurt dökün. Kırmızıbiberle karıştırdığınız sıvıyağı gezdirip servis yapın.

Fındıklı çikolata ruloları
Malzemeler
*
2 çorba kaşığı margarin
* 100 gr. bitter çikolata
* 5 çorba kaşığı pudraşekeri
* Yarım su bardağı ince kıyılmış fındık
Margarini benmari usulü eritin. İçine pudraşekeri ve çikolatayı ilave edin. Soğuduktan sonra buzdolabında donmaya bırakın. Sonrasında buzdolabından çıkartıp, kaşık yardımıyla parçalar alın. Bu parçaları, ince kıyılmış fındık üzerinde rulo yaparak yuvarlayın. Servis tabağına dizip, buzdolabında biraz bekleterek servis yapın.

Maydanoz soslu levrek
MALZEMELER
*
4 adet levrek fileto
* 1 demet maydanoz
* 5 diş sarmısak
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 adet limonun suyu
* Tuz
* Tane karabiber
Maydanoz yapraklarını yıkayıp, iyice suyunu süzün. Robottan geçirin. İçine sarmısak, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip, tekrar karıştırın. Balık filetolarının her birini boylamasına, cep gibi kesin. Filetoların aralarına, maydanoz sosun yarısını pay edin ve tepsiye dizin. Üzerlerine kalan sosu gezdirin. 220 derece fırında 20 dakika pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın