kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
1 Mayıs 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Cuma Sabah  
ATİLLA DORSAY

Cumhuriyetçi ve demokrat olunmaz mı?

Gazetelerin tek sesli bir koro yerine çok farklı görüşleri de yansıtan bir platform olması gerek. Beğenmediğiniz veya karşı çıktığınız fikirler de bu sayfalarda yer almalı.
Haftalar önce bu sütunda 'bu dönemde SABAH'ta yazmaktan gurur duyduğumu' belirtmiştim. Nedenini bir kez daha hatırlatayım: Şu zor ve belalı dönemde, inanıyorum ki SABAH büyük bir misyonu yerine getiriyor. Türkiye'nin neredeyse ikiye bölündüğü ve bir tarafın ak dediğine öbürünün kara dediği bir geçiş döneminde, her tür haberi eşit biçimde, doğru olarak veriyor. Zaman zaman yanılıp vermediğinde de, hem gazetenin kendi içindeki yazarlardan hem etkili bir ombudsmandan ve onun aracılığıyla dikkatli okurlardan azar yemeyi göze alıyor. Bunu yapabilen kaç gazete var? Ama bu dediğim, gazetede çıkan her yazıyla hemfikir olduğum anlamına gelmiyor. Aslında zaten çekici olan, hemfikir olmadığım yazıların da çıkması. Gazetenin tek sesli bir koro yerine çok farklı görüşleri de yansıtan bir platform olması. Kimilerinin hoşuna gitmese de... Ancak bazen beni de çok rahatsız eden yazılar çıkıyor. Örneğin geçen gün Cumhuriyet mitinglerini ele alan ve sonunda bunların birer Ergenekon mitingi' olduğunu ileri süren yazı... Bununla hemfikir olunabilir mi? Cumhuriyet mitinglerini örgütleyen kuruluşlar arasında, bugün Ergenekon soruşturmalarında adı geçen, hatta derin devlet işlerine gerçekten bulaşmış kişi ve örgütler olabilir. Ancak bu görkemli buluşmaları tümüyle onlara mal etmek, arkalarındaki o büyük heyecanı, katıksız içtenliği ve vatan sevgisini görmemek bence mümkün değil. Bu görüşlere hiç katılmadığımı bu noktada önemle belirtmenin, en basit aydın namusu gereği olduğunu düşünüyorum. Ve de: Sahi, bizler, SABAH'ta veya hayatımızda, hem Cumhuriyetçi hem demokrat olamaz mıyız? İlla da bir yanı ve yalnız onu seçmek şart mı?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın