kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tepkiler...

30.04.2009
Kanlı saldırıyı PKK üstlendi
9 askerin şehit olduğu saldırıyı PKK'nın askeri kanadı HPG (Halk Savunma Güçleri) üstlendi. Eylemin savunma amacıyla gerçekleştirildiği belirtilerek 'eylemsizlik kararımıza bağlıyız' denildi. HPG'ye ait olduğu öne sürülen internet sitesinde saldırı ile ilgili olarak yapılan açıklamada, eylemin saldırı değil, savunma amaçlı bir misilleme olduğu belirtilerek, "1 Haziran'a kadarki eylemsizlik kararına olan bağlılığımız devam etmektedir" denildi.

Nelerin bağlantılı olduğu belli olacak
Ankara- Başbakan Erdoğan, Lice'de 9 askerin şehit olmasının ardından, "Neyin nelerle ilintili olduğu, bağlantılı olduğu hepsi günbegün gün yüzüne çıkıyor. İnanıyorum ki yapılan bu çalışmalarla bunlar gün yüzüne çıkmaya da devam edecek" dedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, "Terör nereden gelirse gelsin, terörün bir insanlık suçu olduğu gerçeğini kesinlikle ortadan kaldırmaz" dedi.Toptan, Türkiye'nin terörle mücadelesini bugüne kadar nasıl yürüttüyse, bundan sonra da çok yönlü olarak sürdüreceğini vurguladı.

DTP: Derin bir üzüntü duyduk
DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise yazılı bir açıklama yaparak, olaydan üzüntü duyduğunu kaydetti. 9 asker için "şehit" sözcünü kullanmayan Türk'ün açıklaması şöyle: "Öncelikle olaydan derin bir üzüntü duyuyor, daha hayatlarının baharında iken yaşamlarını yitiren gencecik kardeşlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diliyoruz. İnsan hayatını hedef alan hiçbir şiddet eylemini bugüne kadar tasvip etmedik, tasvip etmeyeceğiz. Bu ülkenin sorunlarının bedeli gençlerimize ve çocuklarımıza ödetilmemelidir. Barış içinde bir Türkiye özlemi ile bu acı olaydan duyduğumuz üzüntüyü ifade ederken ölümlerin son olmasını diliyoruz."