kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Nisan 2009, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Serra Yılmaz, Gözleri TamamenAçıkkitabının ana konusu olan yönetmen Ferzan Özpetek ile uzun süredir birlikte çalışıyor.

Mutluluğu da hüznü de iki kere yaşıyorum

ÖZGÜR ÇAKIR SABAH
29.04.2009
Ferzan Özpetek, Laura Delli Colli'nin kendisi için hazırladığı özel kitabı tanıttı. Yönetmen İstanbul ve Roma arasında 'her şeyi iki kere yaşadığını' vurguladı..
Ferzan Özpetek, hayatını anlatan Gözleri Tamamen Açık: Ferzan Özpetek (Ferzan Ozpetek: Ad Occhi Aperti) isimli kitabın tanıtım toplantısı için İstanbul'a geldi. İtalyan yazar Laura Delli Colli'nin kaleme aldığı ve İtalya'da Mandadori Yayınevi tarafından İtalyanca ve İngilizce basılan kitabın tanıtım toplantısı, önceki akşam İtalyan Kültür Merkezi'nin katkıları eşliğinde, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi Oditoryumu'nda, yönetmen Özpetek'in de katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda ilk konuşmayı Mondadori Yayınları Özel Proje Sorumlusu Massimo Navoni yaptı. Navoni, dünyada e-kitapların ve Ferzan Özpetek'in konu olduğu pahalı ve nadide kitapların öneminin giderek arttığına dikkat çekti. Kitabın yazarı Delli Colli de kitabın hikâyesini anlattı. "Kitapta Ferzan'ıı bir gazeteci ve bir okuyucu bakış açısıyla ele almaya çalıştım. Kitap bir biyografiden çok, onun fotoğrafını çekmek amacıyla ele alındı. Ferzan'ın kişiliği, düşüncesi, okudukları, formasyonu ve beraber çalıtığı insanlarla olan ilişkileriyle görebiliyorsunuz," diyen Colli, yönetmen Ferzan Özpetek'in İtalya'da gündemi en çok takip eden insanlardan biri olduğuna da dikkat çekti ve İtalya'da doğmamış biri olarak İtalya ile ilgili konuları daha derinine inebilen biriyle çamlışma fırsatı yakaladığını da belirtti.

FERZAN'IN IŞIKLA DANSI
Kitabı derlerken, Roma ve İstanbul'daki bazı yaşamların ve mahallerin birbirine ne kadar benzediğini gördüğünde şaşırdığını itiraf eden gazeteci yazar ve editör Delli Colli, Ferzan Özpetek'in iki kentte de kendini evinde hissetmesinin onun için bir avantaj oluğuna dikkat çekti. Özpetek'in dünyaca tanınmış yazar Marguerite Yourcenar'dan etkilendiğini duyduğunda kitabın adının kafasında oluşmaya başladığını belirten İtalyan Laura Delli Colli, "Ayrıca, Ferzan sözcüğünün ışıkla ilgili olduğunu öğrenince de doğrusunu isterseniz çok şaşırdım," diye konuştu.