kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Belge 2: 2008 toplantı özeti

ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nde "2008 toplantı özeti" başlıklı bir başka belge daha ele geçirildi. Bu belgede, "Türkân Abla" diye söz edilen kişinin, istekleri dile getiriliyor:
* Yeni süreç için dinci cemaat evlerinden uzantılar gerekiyor. Bu konuda hem özendirme ve seçme uğraşısı sürdürülmeli, hem nüfuz eden Yeşil Kardelenler izlenmeli. * Öğrenci evlerinin sayısı arttırılmalı. Kız ve erkek arkadaşlarımızın rahatlıkla birlikte kalabilecekleri semtler ve konutlar seçilsin. Evlerde kutsallar açıkta bulunmayacak. (Kutsallardan kasıt, dini semboller mi? NI) * Yeditepe ile koordinasyona ve Bedrettin Bey'in görüşlerinin alınmasına özel önem gösterilecek. * Polis içinden gelen bilgilere göre, araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkân Abla, "Gerekirse kayıt silinsin ama, bursta kesintiye gitmemeliyiz" görüşünde. Acil durumlarda sadece Türkan Abla'nın belirlediği listedeki polis müdürleriyle görüşülecek. * Alevi köy ve ailelerin kazanılması çalışmaları sürdürülecek. Sünnilerce asimile edilmemiş olanlar hedefimiz. Dinle ilişkisi olmayacak. * Burs verilenlerden mezun olunca kapananlar olmuş. Bu tip durumlar burs verenleri etkiliyor. Çok dikkat edelim.
2008'deki toplantı özetinde, Ümraniye sanıklarıyla irtibat kurulmaması talimatı da var:
* Ümraniye davasında alınanlarla irtibat kurulmayacak. Baskılara rağmen operasyonun devam edebileceği söylendi. * Gizlilik en üst seviyeye çıkarılacak. Karşıt tavır gösterilerek riske girilmeyecek. Alınanlara yakın olanlarla da görüşmeyelim. * Alınanların çoğu alt düzeymiş ama, kritik düzeye de ulaşmışlar. * Doğu Bey'in (Perinçek) bir dokümanında ADD'nin yanında bizim de ismimiz geçiyormuş. Basın açıklamalarında ve diğer faaliyetlerde Aydınlıkçılarla görüntü verilmemeye dikkat edilsin. * Daha önce önerilen rektör listeleri için yapılmış çalışmalar imha edilecek. Şener Paşa'ya arz edilen burs listeleri de dahil. İstanbul, İnönü, Antalya, Samsun, Uludağ, 9 Eylül rektörleriyle temasa geçilmeyecek ama, destek sürecek. Alemdaroğlu ile de. * Toplumu daha çok harekete geçirmek için mitingler kullanılabilir. * Yurt dışından gelen paralar kesinlikle kayıtlara geçirilmeyecek. Güvenilir üyelerin İsveç hesapları bu amaç için kullanılacak. * Askeri okullara yakın çevrelerde oluşturulan kız evlerine, en uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Çalışmanın hassasiyeti sıklıkla vurgulanacak. Kızlara her türlü fedakârlık yapmaları için yönlendirmede bulunulacak. Kuleli'deki rehberlik derslerinden yararlanılacak.
ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'ndeki bilgisayarın hard disk'inde derneğin Deniz Kuvvetleri'nde görevli Tuğamiral Kırçiçek ile irtibatını gösteren bir belge ele geçirildi. Tuğamiral Kırçiçek hakkında, Ergenekon savcıları, 9 Temmuz 2008'de Genelkurmay Başkanlığı'na başvurarak, bu şahsın isminin, operasyon kapmasında tutuklanan kişilerle irtibatlı göründüğünü belirtmişlerdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın