kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Doğalgaza indirim yolda

İHA
Giriş Saati : 28.04.2009 13:55
Güncelleme : 28.04.2009 22:45
Yeni Haber
Doğalgaz fiyatlarında indirime gidileceğini ifade eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, indirim oranının ay sonunda kesinleşeceğini söyledi...
Harp Akademileri Komutanlığı tarafından düzenlenen "Enerji Güvenliğinde Ortak Çözüm Arayışları" konulu sempozyumun açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Azerbaycan Sanayi ve Enerji Bakanı Natıg Alıyev'in toplantıya katılıp katılmayacağının sorulması üzerine, "Bugün gelmeyecek. Sofya'daki toplantıda rahatsızdı. Sofya'daki toplantıda Yunanlı ve İtalyan bakanlarla 4'lü bir toplantı yapacaktık. Orada rahatsızlandı, gelemedi. Türkmenistan'da, Sofya'da görüştük kendisiyle. Bugün gelemeyişinin nedeni, sağlık sorunu olduğunu düşünüyorum. Gelemeyeceğini bildirmişti" yanıtını verdi.

*BÜTÇENİZE GÖRE ISINMA VE SERİNLEMENİN YOLLARI...

*ISINMA MASRAFINDAN TASSARRUF ETMENİN 5 YOLU...

*ELEKTRİK FATURANIZI DÜŞÜRMENİN YOLLARI...

Azerbaycan'ın Türkiye'ye sattığı gaza zam yaptığı iddialarının hatırlatılması üzerine ise Bakan Güler, bu haberlerin doğru olmadığını ve Azerbaycan ile görüşmelerin devam ettiğini belirterek, "Aşağı yukarı yüzde 70 anlaştık. İki görüşmemizde anlaştık. Şimdi artık BOTAŞ'ın ekibiyle Socar'ın ekibi önümüzdeki hafta Bakü'de detayları görüşecekler. Azerbaycan ile ilişkilerimiz fevkalade güzel. Devamlı görüşme yapıyoruz" diye konuştu.

Fiyatın detaylandırılması konusunda bir anlaşmaya varılamadığını kaydeden Bakan Güler, ancak prensipte anlaştıklarını bildirdi.

Doğalgaz fiyatlarında indirime gidileceğini de belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Ay sonunda rakam netleşecek ama bir indirim yapacağız tabii. İndirim miktarı dolar paritesiyle yakından ilgili olacak" dedi.