kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Fiat: "Chrysler ile anlaşma sağlandı"

CİHAN
Giriş Saati : 28.04.2009 13:42
Güncelleme : 28.04.2009 22:45
Yeni Haber
Amerikalı otomobil firması Chrysler ve ABD hükümetinin, çalışma ücretlerinde kesintiye gidilmesi yönünde ödün vermesi ardından Birleşik Otomobilciler Sendikası (UAW) ile İtalyan otomobil devi Fiat anlaşmaya vardı. ..
Fiat yetkililerinin, Chrysler'in kurtarılması için yoğun girişimlerde bulunması sonucu anlaşmaya varıldığı bildirildi. Anlaşmanın son halinin ABD Başkanı Barack Obama'ya iletilip onay alındıktan sonra geçerlilik kazanacağı belirtildi. Fiat yetkililerinin çözümün uzamasına yönelik yaptıkları açıklamada sorunun büyüklüğünün bankalarla olan görüşmeleri uzattığı ifade edildi. Anlaşmanın en geç 29 Nisan'da onaylanması gerekiyor.

Bu arada ABD'deki görüşmelerin yanı sıra OPEL'in hisseleriyle de ilgilendiklerini açıklayan Fiat, müzakerelerini sürdürmeye devam ediyor. Alman-Avusturya ortaklığındaki Magna şirketinin Alman sermaye topluluğuna girişi için daha fazla hisse almasının mümkün göründüğü bildirildi. Ayrıca, haftalık Der Spiegel dergisinin son sayısında General Motors'un satın alınması durumunda Almanya'daki tesislerin kapatılmasının söz konusu olmadığıyla ilgili bir rapora yer verildi.

Bu gelişmelere ek olarak haksız ticari uygulama yaptığı gerekçesiyle Fiat'a 190 bin euro para cezası verilmesi kararı onaylandı. "Yeni Gama Sedici" adlı araç için yapılan promosyonda, prosedürü uygulamadaki çarpıklıktan dolayı bu cezanın uygulanması kararına varıldığı belirtildi. Fiat'tan bir yetkili ise haftalık bültende böyle önemli bir prosedürün 4 satır, küçük puntolu ve okunaksız yazılmasını eleştirdi.

DAIMLER CHRSYLER'DEN TAMAMEN AYRILDI

Alman otomotiv şirketi Daimler, Amerikalı ortağı Chrysler'den tamamen ayrıldı.

Daimler'den yapılan açıklamada, aylardır süren müzakerelerin ardından Chrysler'in yeni sahibi Cerberus'la gerekli uzlaşmanın sağlandığı belirtildi. Uzlaşmaya göre Daimler yüzde 19,9 oranında hissesini Chrysler'e devredecek. Bunun karşılığında Chrysler'e borcunu ödemeyecek. Bunun yanı sıra Daimler önümüzdeki 2 yıl süresince Chrysler'in emeklilik kasasına da 400 milyon dolar ödeyecek.