kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gölcüklü Connect'e ABD vizesini avukatlar verdi

26.04.2009
Gölcüklü Transit Connect'in ABD'ye ihracatı için gerekli onayı mühendisler değil ABD'li avukatlar verdi..
İki yıl önce ilk kez SABAH gazetesinin duyurduğu Gölcüklü Transit Connect'in Kuzey Amerika macerası başlıyor. Kocaeli Ford Otosan fabrikasında Mayıs'ın ikinci haftasında düzenlenecek törenle Amerika için üretilmiş Transit Connect'ler gemiyle yola çıkacak. Törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ford Motor Avrupa Başkanı John Fleming'in de katılması bekleniyor.
Ancak, bu macera çok kolay olmamış. Ford Otosan mühendisleri Transit Connect'i ABD şartlarına uygun hale getirmek için iki yıl boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirmişler.
Ama ABD'den mühendis beklerken gelen üç avukat onları şaşkınlığa uğratmış. Ar- Ge'den sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ernur Mutlu, Transit Connect'in ABD normlarına uyumu için mühendisler yerine avukatlarla çalıştıklarını söyledi. Mutlu, "Biz mühendis beklerken ABD'den üç avukat geldi. Avukatlar bizi ABD'de bu tür davalarla uğraşan avukatların Transit Connect'de sorun bulmak için geceli gündüzlü çalışacakları konusunda uyardılar" dedi.
Amerika'daki hukuk sisteminde en ufak bir hatanın şirketi zor duruma düşürebileceğini söyleyen Mutlu, şunları söyledi: "ABD'li bir tüketici kahve içerken karton fincandan dolayı eli yandığında McDonald's'a dava açabiliyor. Eğer McDonald's tüketiciyi eli yanabileceği konusunda uyarmadıysa davayı kaybedip, yüklü bir tazminat ödeyebiliyor. Bu yüzden biz ABD'li avukatlarla bu tip ihtimallere karşı çalışıp, her türlü dava süreci başlatacak alanda tüketicileri uyarma yolunu seçtik. Açıkçası aracın her tarafı tüketicileri uyaran etiketlerle doldu. ABD'li avukatlar sayesinde Transit Connect ABD'ye sorunsuz girecek."