kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

28.04.2009
"Sabancı'ya kömür sahasını satabiliriz"
Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürü Selahaddin Anaç, Adana Tufanbeyli'de Sabancı Holding'e bağlı Enerjisa'nın kendisine ait 450 megavatlık santral kurabileceği bir sahası olduğunu, bunun bitişiğinde de TKİ'nin sahası bulunduğunu söyledi. Anaç, "Onlar satın almak istiyorlar. Biz de satmak istiyoruz. Bedeli müzakereler sonucu belli olabilir'' diye konuştu.

Tavşanlı santrali 2010'da devrede
Polat Elektrik Üretim AŞ Koordinatörü Tuğrul Büyüktürk, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde kurulacak termik santralde, 2010 yılında üretime başlanmasının planlandığını bildirdi. Büyüktürk, "Tavşanlı'da 51 megavat enerji üretimi hedefliyoruz. Makinelerimizi İngiltere'den temin ettik. 2010 sonlarında üretime başlamayı planlıyoruz. Ardından 150 megavatlık bir tesis yatırımı düşünüyoruz" dedi.

Özel & Özel, hukuk danışmanı oldu
Elektrik üretim özelleştirmesinde ABD'li yatırım bankası Lehman Brothers'ın iflası nedeniyle iptal edilen danışmanlık ihalesini Özel&Özel Hukuk Bürosu kazandı. Strateji ve hukuk danışmalarının yapacağı çalışmaların ardından ÖİB, elektrik üretim santrallerinin özelleştirilmesi işlemlerinin yürütülmesi amacıyla da danışman yatırım bankasını seçecek. Mevcut durumda, elektrik üretim birimlerinin ÖİB portföyüne alınmadan satışı öngörülüyor.

Domuz gribinde Türkiye avantajlı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, domuz gribi konusunda Türkiye'nin en avantajlı ülke olduğunu bildirdi. Ulusoy, "Bu salgın ABD ve Meksika'da boy gösterdiği için Türkiye şu anda en avantajlı bölge konumunda. Hastalık Avrupa'ya sıçraması endişe verse de ben domuz gribinin Türkiye'ye ulaşmayacağını düşünüyorum" dedi. Kuş gribinde Türkiye'nin iyi sınav verdiğini hatırlatan Ulusoy "Böyle olursa turizm bundan zarar görmez" diye konuştu.

"Endişeyi gidermek için destek sürmeli"
Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, hükümetin üç aylık bir süre için yaptığı ÖTV indiriminin otomotivde şişen stokları eritmelerini sağladığını söyledi. Koç, "İndirim sektöre umut verdi. Ancak 2009 için endişeler sürüyor. Ekonominin gidişatına göre ihracatın lokomotifi otomotiv yakından takip edilmeli, gerekiyorsa devamı düşünülmelidir'' şeklinde konuştu.