kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sakızı Danimarkalı'yla patlattı çayı Almanlar ile karıştıracak

27.04.2009
Ülker Grubu'nun çatısı konumundaki Yıldız Holding, Danimarkalı Gumlink'ten sonra Alman çay üreticisi Laurens Spethman'la ortak oluyor. Laurens Spethmann Enfes Gıda'nın yarısını alacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Sakızı Danimarkalı'yla patlattı çayı Almanlar ile karıştıracak
15 Nisan'da Danimarkalı sakız ve şekerleme üreticisi Gumlink'le ortak olup, CCC adlı şirketi kuran Ülker Grubu'nun çatısı konumundaki Yıldız Holding şimdi de çayda yeni bir ortaklık yapıyor. Yıldız Holding, Milford ve Mesmer markaları ile tanınan Ostfriesische Tee Gesellschaft firmasının sahibi Alman Laurens Spethmann Holding ile ortaklık için görüşmeler yapıldığını açıkladı. Alman Laurens Spethmann Holding, Yıldız Holding'e bağlı Enfes Gıda'nın yüzde 50'sini satın almayı planlanıyor.

DEREN'LE DE İLGİLENİYOR
Türkiye'nin Avrupa'nın en büyük üçüncü çay pazarı olduğunun vurgulandığı Yıldız Holding'in açıklamasında "Henüz çalışmaları sürmekte olan bu ortaklık kapsamında LSH'nin, Yıldız Holding'e bağlı Enfes Gıda İmalat ve Ticaret A.Ş. şirketine yüzde 50 oranında ortak olması planlanmaktadır" denildi. Açıklamada LSH'nin Enfes Gıda'nın markaları arasında yer alan Obaçay ve Doğa Bitkisel Ürünleri'nin yanı sıra, Deren Çay ile de ilgilendiği belirtildi. Çalışmaların tamamlanmasının ardından konu Rekabet Kurulu'nun onayına sunulacak ve ortaklık bu onay sonrası sonuçlanacak. Faaliyetlerine 1944'te Ülker markasıyla bisküvi üreterek başlayan Yıldız Holding'in 65 üretim ve pazarlama şirketi bulunuyor. Holding şirketleri yurtiçi ve yurtdışında toplam 43 fabrikada bisküviden çikolataya, gazlı içeceklerden süt ve sütlü ürünlere, bebek mamasından kişisel bakım ürünlerine kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösteriyor.