kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

AB, Intel’i cezalandırmaya hazırlanıyor

Giriş Saati : 24.04.2009 19:27
Avrupa Komisyonu, raporlar doğrultusunda Intel'e karşı anti-tekel yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle ceza vermeye yönelik bir hamleye hazırlanıyor.

Reuters ve Bloomberg raporlarına göre Avrupa Komisyonu, dünyanın en büyük yonga üretcisine bir taslak karar gönderdi. Komisyon önümüzdeki haftalarda, resmi kararını açıklayabilir diyor Reuters.

Yollanan taslak karara göre komisyon Intel'in pazar gücünü AB anti-tekel yasalarını ihlal etmek için kullandığı iddia ediliyor. Intel'in dünya PC işlemci pazarında tek gerçek rekabeti Advanced Micro Devices'la olmuştu ki, 2005 yılında onlar da Intel'i anti-tekel yasalarını ihlal gerekçesiyle dava etmişlerdi.

Bloomberg'e göre 500 sayfayı bulan taslak 27 "ulusal rekabet otoritesi"ne geçtiğimiz birkaç hafta içinde dağıtılmış.

Pctime'ın haberine göre Intel, AMD'nin şikayeti üzerine 2001'den beri AB ile çekişme halinde.

Geçen Temmuz, komisyon Avrupa'da yonga pazarındaki üstün pozisyonunu kötüye kullandığı gerekçesiyle Intel'e ek suçlamalarda bulundu. Bu suçlamaların arasında AB'deki perakendecilere AMD'den yonga almamaları karşılığında yapılan teşvikler de yer alıyor.

Intel, ayrıca lider bir OEM üreticisine AMD işlemcili ürünlerinin piyasaya çıkışını geciktirmek amacıyla ödeme yapmak ve aynı firmaya yalnızca Intel'den işlemci alması sonucu tatminkar iskontolar önermekle suçlanıyor.

Konuyla ilgili Intel tarafından herhangi bir yorum yapılmadı.