kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Pazara kocaman bir reklam gelince, olan gene Sevgili Güneş'e oldu. Yazısı bugüne kaldı. Özürler.)

Abuzittincim,
O gün, gaztedeki başlığı görünce tepem attı. Şimdi anlatınca senin de tepen atacaktır. Başlık şöyleydi: "1 nokta 1 milyar litre içki içtik, artış rekorunu şarap kırdı!"
Hale bak.. Demek istiyorlar ki, "Kırmızı noktaydı mor noktaydı AKP'yi takan yok, millet ha babam kafayı çekiyor." Veya şöyle de bi mesaj da algılanabilir "Millet sıkıntıdan kendini içkiye vurdu!"
Zıkkım içesiceler.. Akıllarınca hükümeti yıpratacaklar.. Üstelik n'olmuş; artış rekorunu şarap kırmış! Hani şarap iyice haramdır ya.. Utanın utanın, bunları yazarken vicdanınız, biraz elinizi titretsin ama nerede sizde o vicdan? Elhamdüllah burası Müslüman bi memleket. Müslüman bi memlekette, yılda 1 milyar litre içki içilir mi? Bu, yaklaşık, 1 milyon ton içki demek. Bir milyar ton içki demek de, her bi arazözün 10 ton yük taşıdığını düşünecek olursak, tam 100 bin tane arazöz eder. Sen insanlarımızın yılda, 100 bin arazöz yükü içki içeceğine inanıyor musun? Tamamen yalan.. Hayır rakam doğru olabilir de insanlarımızın 100 bin arazözlük içki içtiği tamamen uydurmaca çünkü bu memlekete her sene milyonlarca turist geliyor ve çok afedersin hepsi de danalar gibi içki içiyorlar Abuzittincim. (Gerçi ben içki içen dana görmedim ama lafın gelişi)
Mesela geçen sene 26 milyondan fazla turist gelmiş ve bunların büyük bi kısmı da Rus. Ruslar karılı kocalı, valla sabah kahvaltısında birayla başlıyorlar, gün boyu, votka, şarap, cin ne bulurlarsa sızıncaya kadar içiyorlar kardeşim. Eğer alkollü içki satışlarında bi artış olduysa sebep bu adamlardır. Ben kendi kendime bi hesap yaptım.. Bizim milletimiz aslan sütü niyetine içse içse rakı içer. Rakı satışlarına bakıyorsun 2006'da 46 bin litreyken 44 bine düşmüş. Demek ki hükümetimizin alkole karşı yaptığı mücadele başarıyla sürüyor. Ne demiş atalarımız "İçki kötülüklerin anasıdır". Babası da "sigara" olsa gerek. Bi de dayısı vardı onu unuttum "Nargile"ydi galiba.
Her neyse, bi bakkal hesabı yaptım yılda 44 milyon litre rakı tüketildiğine göre, olsa olsa 100 bin kişi filan içki içiyor demektir ki bu da 70 milyonluk bi ülkede makul bi rakam. Tabii burada, biraz, bira satışları durumu alengirleştiriyor fakat ben birayı alkollü içkiden saymıyorum çünkü bira fıçılarının yarısından fazlasına musluk suyunu dayadıklarından alkol malkol kalmıyor! İnsanlarımız da günaha girmeyeceklerini bildikleri için bira içiyorlar.
Bunlar hep dış mihrakların tahrikleri Abuzittincim.. Aynı dış mihraklar sanki krizden sadece bizim memleket kavruluyormuş gibi bi hava yaratmaya çalışıyorlar.
Sen Patagonya'da olanı duydun mu? Krizden ötürü Patagonyalıların gerçekten durumu çok zor. Artık eskisi kadar kurbağa tırnağı ihrac edemiyorlar. Patagonya'nın bakanı müsteşarını çağırmış: "Krizin dibi göründü diye laflar dolaşıyor. Doğru mu bunlar?"diye sormuş. Bakan "Doğrudur efendim demiş. Dibi göründü!"
"Peki senin elinde tuttuğun o kazık gibi şey ne?"
"Efendim o krizin sapı. N'aapsak diye size soracaktım?"
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim...
Güneş
tecellister@mail.com



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın